El Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx (CEMICAE) celebra el Dia Europeu de la Mediació

El Centre de Mediació de l’Il·ltre. Col·legi d’Advocats d’Elx (CEMICAE), en commemoració del Dia Europeu de la Mediació, celebrarà el pròxim 24 de gener diversos actes divulgatius d’aquest mètode de resolució de conflictes.

Al matí, els mediadors del CEMICAE instal·laran a la Ciutat de la Justícia d’Elx una Taula Informativa on explicaran als ciutadans i als operadors jurídics interessats (Jutges, Magistrats, Fiscals, FFCCSS, Procuradors, Lletrats, etc.) en què consisteix aquest mètode de resolució de conflictes i recaptaran les seues impressions sobre el mateix.

A la vesprada, tindrà lloc una Xarrada-Col·loqui de portes obertes en la qual les ponents convidades, Dª Mª José Boix Fluxá, Magistrada-Jutge, Degana dels Jutjats d’Elx, i Dña.Mª del Carmen Marín Álvares, Mediadora, Lletrada de l’Administració de Justícia i Cap de la Unitat de Mediació Intrajudicial del TSJ de la Regió de Murciarada de l’Administració de Justícia, oferiran la seua visió de la Mediació i parlaran de les novetats legislatives sobre aquest tema, com són, la “Llei 24/2018, de 5 de desembre, de la Generalitat, de Mediació de la Comunitat Valenciana” o el “Avantprojecte de Llei d’Impuls de la Mediació” aprovat el passat 11 de gener pel Consell de Ministres.

Programa de la Xarrada-Col·loqui:

16.30 a 18.30 hores

1.-“La Mediació Penal en supòsits d’impagament de pensions alimentàries. Funcionament Servei Mediació Intrajudicial en els Jutjats de Múrcia.”
Dª. Mª del Carmen Marín Álvarez, Lletrada de l’Administració de Justícia. Mediadora. Cap de la Unitat de Mediació Intrajudicial del Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia.

2.-“Principals problemes en la implantació de la mediació en la Jurisdicció”.
Dª. María José Boix Fluxà, Magistrada del Jutjat d’Instrucció núm. 5 d’Elx.
Comptarem amb l’assistència a aquesta xarrada-col·loqui, dels Magistrats d’Elx:
Dª. Mercedes Matarredona, Dª. Virginia Lourdes Miranzo, Dª. Encarnación Aganzo, Sr. Agustín Valero i Sr. Francisco Cabrera.

Entrada lliure i gratuïta
Lloc de celebració: Saló d’actes de l’Il·lustre Col·legi Advocats d’Elx.
Per a una adequada organització de la xarrada es prega la inscripció a través del correu formacion@icae.es