La Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives ha presentat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. En un acte celebrat en el Centre Cultural El Carmen, s’han donat cita representants tant de les Administracions Públiques com a agents polítics, socials, cívics i culturals.
El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats ha referendat este acte amb l’assistència del seu president, Juan José Tortajada, que ha participat en la firma d’este Pacte Valencià junt amb altres representants de l’Administració de Justícia com la Fiscalia, Presidència del TSJCV i col·legis d’Advocats.
La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha abanderat la Firma del Pacte Valencià contra la violència de Gènere i Masclista i ha demanat que “s’afija com més gent millor perquè servisca de reflex d’una societat que està en contra de la violència sobre les mujeres”.
L’objectiu d’este acord és arribar a un consens polític, social, cívic i econòmic perquè la lluita contra la violència de gènere i masclista permeta trencar els murs que invisibilizan estes agressions, i tambié per a socialitzar-ho com un conflicte polític i social que interpel·le al conjunt de la societat, segons han destacat des de Conselleria.
A més, també es pretén garantir la dotació pressupostària estable per a la protecció de les dones víctimes de violència de gènere, els seus fills i filles i garantir una societat lliure i segura de violència de gènere i masclista que permeta denunciar col·lectiva i individualment abrigats per un marc de protecció.
A este pacte han sigut convocats els partits polítics representats en Les Corts , els agents econòmics i socials, així com les entitats representatives de l’associacionisme de dones i feminista.
La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) , les tres diputacions provincials i les ciutats de més de 100.000 habitants, junt amb entitats representatives de mitjans de comunicació, universitats públiques, i representants de l’administració de Justícia. Tampoc podien faltar la Policia Local, la Policia Autonòmica, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, així com a la Plataforma del Tercer Sector, Coordinadora d’ONGDS, Taula d’Entitats i Consell Jurídic Consultiu (CJCV) .
Les xifres de violència de gènere en la Comunitat Valenciana són contundents. En 2015, les víctimes de violència de gènere van ascendir a 1,9 per cada 1000 dones, la tercera Comunitat a nivell nacional.