El president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, ha assegurat no entendre com «després de 25 anys des de la inauguració del primer tren d’alta velocitat entre Madrid i Sevilla encara no s’haja vertebrat el corredor mediterrani, a pesar de la seua importància econòmica”.
La II Conferència de Consells i Col·legis d’Advocats del Mediterrani organitzada pel Consell Valencià de Col·legis d’Advocats ha tornat a fer patent l’aposta decidida de l’Advocacia del Mediterrani espanyol pel Corredor del Mediterrani i l’exigència de la seua immediata execució.
La trobada va reunir durant el divendres i el dissabte, degans dels col·legis d’advocats de tot l’arc mediterrani, des de Girona a Cadis, que representen més de 60.000 col·legiats, la qual cosa suposa quasi el 24% del cens total de lletrats a Espanya. El seu objectiu: posar de manifest que el corredor mediterrani és una peça clau de la xarxa transeuropea de transports (com ho definix la Unió Europea) , i és també una peça clau per a l’advocacia del Mediterrani.
La Conferència va ser inaugurada pel President del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, i el Secretari Autonòmic de Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira. Tortajada va reivindicar la necessitat d’este corredor per la importància a nivell comercial, industrial, agrícola, d’exportació i servicis. -I va continuar- “Tinguent en compte tot açò, el corredor mediterrani és bàsic per al desenvolupament de generacions futures». Per la seua banda, el Secretari Autonòmic va afirmar que el corredor ha de ser una carcassa sobre la qual l’estat espanyol dissenye les seues estructures, allunyant-se del mapa radial.
A continuació van tindre lloc les dos Taules: “Corredor Mediterrani: Un espai de progrés econòmic, social i cultural”; i “Corredor Mediterrani: Una mar de relacions jurídiques”; en les que es va parlar d’estes dos vessants de la infraestructura, per a acabar assegurant que tot el Mediterrani té en comunes relacions econòmiques que formen part de la seua cultura i la seua forma de vida i açò, per força, acaba dibuixant la realitat jurídica d’este territori tan important per a l’economia del país.
Acompanyem el MANIFIESTO DE LA II CONFERENCIA DE CONSEJOS Y COLEGIOS DE ABOGADOS DEL MEDITERRÁNEO