El CVCA i la FxJ presenten davant els mitjans al guanyador del Premi Drets Humans 2019, Pepe Mujica

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) i la Fundació per la Justícia (FxJ) van presentar ahir davant els mitjans de comunicació al guanyador del Premi Drets Humans 2019 -que atorguen totes dues entitats- José Alberto Mujica Cordano “Pepe Mujica”. El guardonat va estar acompanyat en la taula pel president del CVCA, Antonio Esteban, i el seu homòleg en la FxJ, José María Tomás.

Mitjançant una roda de premsa que va tindre lloc en la sala d’actes del Col·legi d’Advocats de València (ICAV), i que va comptar amb l’assistència d’un nodrit nombre de mitjans autonòmics i nacionals, Mujica, va respondre a les preguntes dels periodistes. L’ex president de l’Uruguai va conversar amb els mitjans sobre la situació política a Espanya; la crisi de Veneçuela; així com dels reptes d’un món globalitzat davant el canvi climàtic, advertint, en aquest sentit, del «holocaust ecològic» al qual s’enfronten tots els països del món.

 Ja a la vesprada, i de nou de la mà dels presidents de totes dues entitats convocants, el guardonat va poder visitar alguns dels tresors de la província de València, com el parc natural de l´Albufera. La recepció es va dur a terme a la Casa Múzquiz, immoble propietat de la Comunitat de Regants de Sueca, situada al costat del riu Xúquer i els Canos o bocacaces que alimenten les principals séquies del terme municipal. Allí, José Mújica va deixar constància de la seua visita en signar en el Llibre d’Honor de la Comunitat de Regants i en el Llibre d’Or de la Ciutat de Sueca.

El convidat pel col·legi d’advocats del partit judicial, va poder gaudir també de la gastronomia típica suecana i d’un passeig amb barca per l’Albufera. Al costat d’ells, van estar els degans dels col·legis d’advocats de Sueca, Jesús Salvador, qui va exercir d’amfitrió; Alcoi, Ricardo de l’Encarnació; Alzira, Agustín Ferrer; Castelló, Manuel Mata; i Alzira, Vicente Pasucual.