Conveni de la Diputació de València amb els Col·legis de la Província per a assessorar en matèria de clàusula sòl

Els Col·legis d’Advocats de València, Sueca i Alzira han renovat el seu conveni de col·laboració amb la Diputació de València per a prestar servicis d’assessorament en matèria de clàusules sòl, arrendaments, préstecs hipotecaris, així com servicis de mediació familiar i intermediació.

Este conveni està en funcionament des de 2013 i any rere any els Col·legis d’Advocats i la Diputació ho han anat renovant per a prolongar la seua col·laboració. Gràcies a este acord, els veïns dels municipis participants (Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Moncada, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Torrent, Xàtiva, Alzira i Sueca) podran rebre ajuda en qüestions relacionades amb temes hipotecaris i situacions de conflicte o discrepàncies en l’àmbit familiar.

Gràcies a este conveni, els Col·legis d’Advocats de València, Sueca i Alzira van realitzar un total de 2.366 assistències al llarg de 2016. El de València és el que més assistències va realitzar, amb un total de 2.050. Per la seua banda, el d’Alzira va dur a terme 253 i el de Sueca 63.

              

Les xifres demostren que a través d’este conveni, s’aconseguix donar resposta a la dramàtica situació de les persones que no poden atendre les obligacions contretes amb els bancs, així com prestar assistència en qüestions familiars.

Advocats dels col·legis formats en estos àmbits oferixen els seus coneixements jurídics, les seues habilitats mediadores i de negociació per a facilitar solucions útils i viables que ajuden a la ciutadania a superar de forma positiva estes problemàtiques.

Representants dels tres col·legis d’advocats han valorat esta col·laboració amb la Diputació. El degà del Col·legi d’Advocats de València, Rafael Bonmatí, ha dit que este conveni suposa que “cualquier ciutadà de qualsevol municipi de la província tinga els mateixos servicis que els demás”. Per a Antonio Llacer, degà del Col·legi d’Advocats d’Alzira, “es profitós que estos convenis es mantinguen en vigència i que els ciutadans s’assenten pròxims a la Diputación”. Per la seua banda, Josep Eduard Ramón, tresorer del Col·legi d’Advocats de Sueca, ha afegit que s’espera que “el servici de mediació vaja a más” gràcies a este tipus de col·laboracions entre les institucions.