El Col·legi d’Advocats d’Alacant se suma a la lluita per la igualtat a través de l’exposició “Iguals en Drets”

El Col·legi d’Advocats d’Alacant ha inaugurat recentment l’exposició “Iguals en Drets. Advocacia per la igualtat”. Una mostra en la qual, a través de 30 fotografies, 15 dones i 15 homes es manifesten per la igualtat real i la denúncia de la desigualtat. L’exposició està situada en la plaça de l’Ajuntament d’Alacant i podrà visitar-se fins al pròxim 27 de març.

Laia Abril, Carlos d’Andrés, Pedro Armestre, Sandra Balsells, Javier Bauluz, Manu Brabo, Olmo Calvo, Tania Castro, Estela de Castro, José Cendón, Colita, Juan Cossio, Marisa Flórez, Cristina García Rodero, Ciuco Gutiérrez, Ouka Leele, Zoe López, Maysun, Fernando Moleres, Sofia Moro, Isabel Muñoz, José Manuel Navia, Santi Palacios, Ana Palacios, Fidel Raso, Lorena Ros, José María Sánchez Bustos, Gervasio Sánchez, Neus Solà i Encert Sorià mostren, en una imatge, la desigualtat en la nostra societat i aposten per la igualtat.

La responsable d’Igualtat en ICALI, Catalina Alcázar, ha sigut l’encarregada d’iniciar l’acte d’inauguració de l’exposició i ha puntualitzat que “malgrat els avanços que hem anat vivint en els últims temps, encara queden moltes barreres per superar i sostres de cristall que trencar”. D’aquesta forma, ha incidit que “és imprescindible una educació de base per a promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de dones i xiquetes”.

“El Col·legi d’Alacant ha apostat decididament per la igualtat, des de la seua junta de Govern, que va ser de les primeres a tindre una integració paritària”, ha subratllat el degà del ICALI, Fernando Candela, qui ha recordat que aquesta iniciativa s’emmarca en les diferents accions dutes a terme des del Consell General de l’Advocacia Espanyola per a treballar per una “igualtat real i efectiva”.

Per part seua, la presidenta de l’Agrupació de Dones Advocades del ICALI, Elena Reig, ha recordat que “en l’àmbit de l’Advocacia tenim un camí per recórrer per a aconseguir aqueixa igualtat efectiva, una d’elles és el sostre de cristall, ja que a pesar que les advocades formem el 50% dels nostres col·legis tan sols el 13% som sòcies en els nostres bufets”. Reig ha assenyalat a més la necessitat de reduir “la bretxa salarial entre homes i dones, atés que la falta de coresponsabilitat en les tasques de la llar i cura familiar fan que els ingressos siguen menors per a les dones que el dels seus companys”.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha clausurat l’acte i ha agraït al Col·legi la iniciativa. “És un honor acollir en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat una exposició d’aquestes característiques i és una mostra de com l’art es posa al servei de la igualtat i la justícia”, ha manifestat.

A l’acte d’inauguració han assistit a més el fiscal cap d’Alacant, Jorge Rabasa, la directora territorial de Justícia d’Alacant, Araceli Martínez, i diferents responsables de delegacions, seccions i companys i companyes del ICALI.