El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant col·labora amb set entitats de la província

Com cada semestre, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) ha fet entrega d’ajudes socials a set entitats socials sense ànim de lucre de la província. El degà de l’ICALI, Fernando Candela, ha presidit l’acte en el qual els representants de les diferents associacions han explicat els projectes que porten endavant en les seues organitzacions.

En aquest esdeveniment han participat a més els diputats de Junta de Govern de l’ICALI: Miguel Ángel Martínez Martínez, Encarnación Martínez-Tortillol Piqueras i Catalina Alcázar Soto; així com els delegats de Benidorm-Villajosa, Carmen Díaz Sánchez, i de Villena, José Lobregad Espuch. A més, han estat present diferents membres de Junta de Govern.

Com ha recordat el degà en aquest acte, aquesta és una ajuda que té com a objectiu últim oferir un reconeiximent a la tasca que realitzen cada dia diferents entitats en benefici dels altres. “Som nosaltres els qui hem de donar-vos les gràcies per la vostra tasca i dedicació als qui més ho necessiten”, ha assenyalat. Les associacions amb les quals l’ICALI ha col·laborat aquest semestre són:

Federació Espanyola de Trasplantats de Cor (FETCO). El principal objectiu de la FETCO és millorar la qualitat de vida de les persones trasplantades. Així, busca també promoure i conscienciar sobre la importància de la donació d’ òrgans. L’organització ofereix habitatges d’acolliments per a persones trasplantades o en llista d’espera i les seves famílies, entre altres moltes iniciatives.

Societat Sant Vicenç de Paúl. L’entitat porta endavant el projecte Aula Cultural Federico Ozanam, dirigit a menors que pertanyen a famílies amb diferents necessitats i en risc d’exclusió social. Així, se’ls brinda suport escolar, berenar i material educatiu alhora que s’ofereix orientació laboral i aliments a les famílies. A més, l’associació ha impulsat un Club Excursionista.

Associació de Discapacitats Físics de Villena i Comarca (AMIF). La principal missió de l’associació AMIF és l’atenció sociosanitària a persones amb discapacitat i les seves famílies. Entre els serveis que ofereix l’entitat es troben els serveis de logopèdia, teràpia ocupacional, d’oci i temps lliure, transport adaptat o d’orientació psicològica, entre d’altres.

Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa (AFA). Aquesta entitat té com a missió l’assistència i acompanyament a les famílies de persones malaltes d’Alzhéimer. Al llarg de l’últim any, des d’AFA Marina Baixa s’han desenvolupat activitats com tallers de fisioteràpia i psicoestimulació cognitiva, així com ha portat endavant la unitat d’estada diürna.

Associació Integra Marina Baixa. Aquesta associació busca ser un punt de trobada per a les persones i famílies afectades per trastorns generalitzats del desenvolupament. Entre les seves activitats es troben sessions d’ estimulació, teràpia ocupacional, logopèdia o de lleure i temps lliure.

Associació Alzheimer Respir. L’entitat s’encarrega de donar suport i acompanyament a les persones malaltes d’Alzheimer i les seves famílies. Respir duu a terme, entre les seves activitats més destacades, un programa terapèutic d’ estimulació de les capacitats funcionals a través de diferents tallers.

Una última col·laboració a Càritas Diocesana Orihuela-Alacant es lliurarà en els pròxims dies en la delegació de l’ICALI a Novelda.

Càritas Diocesana Orihuela-Alacant. Un dels principals objectius que persegueix Càritas Diocesana Orihuela-Alacant és estar al costat de les persones i famílies excloses. Compta amb més de 2.000 persones voluntàries i col·laboradors i ofereix ajuda a més de 50.00 persones. Realitza diferents activitats com cursos de formació, de recerca activa de feina o porta endavant el projecte d’ emergència habitacional, entre moltes altres.