El CVCA renova la col·laboració en matèria de Dret civil valencià amb Transparència

L’Advocacia de la Comunitat Valenciana representada pel Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, torna a reivindicar una vegada més, la capacitat normativa en matèria de dret civil per part de la Comunitat Valenciana. En este sentit, el CVCA s’adherix a les iniciatives que tinguen com a objectiu fomentar el dret civil valencià.

En esta línia, el CVCA acaba de renovar un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, en que també participen els col·legis de Registradors de la Propietat; per a la realització d’activitats de desenrotllament de l’Estatut d’Autonomia així com la difusió i divulgació del dret foral civil valencià i la promoció de l’autogovern. A l’acte han assistit també la secretària autonòmica de Transparència, Betlem Cardona, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa.

L’objectiu d’este conveni és la realització d’actuacions i la posada en marxa d’iniciatives relacionades amb el desenrotllament de l’Estatut d’Autonomia, la difusió i divulgació del Dret Foral Civil valencià i la promoció de l’autogovern durant l’exercici 2018.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que, a través de les col·laboracions i activitats que estem realitzant en defensa del Dret foral civil valencià, estem aconseguint establir una xarxa d’aliats per a posar en el seu lloc i modernitzar el nostre dret civil propi.

Per la seua banda, el president del Consell Valencià de Col·legis Advocats de la Comunitat, Juan José Tortajada, hi ha assenyalat que és una subvenció que ens permet desenrotllar activitats que defenguen el dret civil valencià reconegut en l’Estatut d’Autonomia.