El CVCA serà oficialment Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia a partir de demà

  • La nova denominació del CVCA es regeix pel principi d’homologació seguint la recomanació de l’Estatut General de l’Advocacia Espanyola

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat hui el decret pel qual s’aprova el canvi de denominació de l’actual Consell Valencià de Col·legis d’Advocats. El CVCA passa a denominar-se Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia amb efecte l’endemà de la publicació, és a dir, amb data de 28 de novembre de 2023.

Per tant, a partir de demà la denominació del Consell començarà a regir-se pel principi d’homologació que segueix la recomanació de l’Estatut General de l’Advocacia Espanyola i que va ser aprovada per majoria en el Ple del CVCA del 8 de juliol del passat any.

La institució que reuneix els huit col·legis de la Comunitat Valenciana i que representa a l’Advocacia valenciana cerca avançar cap a la igualtat real entre homes i dones. Segons les últimes dades del Baròmetre Intern de l’Advocacia (2022), les dones constitueixen ja quasi la meitat (46%) del conjunt de l’Advocacia espanyola i a més són ja majoria (55%) entre els col·legiats menors de 35 anys.

La modificació, que es produeix més de 30 anys després de la creació del Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia en 1992, s’inscriurà en el Registre de Col·legis Professionals i de Consells Valencians de Col·legis Professionals, en compliment de l’article 24.d de la Llei 6/1997, de 4 de desembre, de la Generalitat, de consells i col·legis professionals de la Comunitat Valenciana.

 

PUBLICACIÓ DOCV