El ICALI prepara les seues instal·lacions i torna a obrir les seues portes el pròxim 4 de juny

  • Les seus col·legials d’Alacant i delegacions reprenen l’atenció presencial dijous que ve. Al llarg dels últims mesos els diferents serveis no s’han interromput.
  • Les jornades formatives organitzades durant els mesos de confinament aconsegueixen les 10.000 visualitzacions.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) treballa actualment en el pla intern de desescalada per a la volta a l’activitat en les diferents seus col·legials externes i en els jutjats prevista per a dijous que ve 4 de juny.
Per a això, en la seu institucional del carrer Gravina i en la resta de seus de les delegacions del ICALI s’està duent a terme un estudi per part d’una entitat especialitzada en prevenció de riscos laborals i, seguint les seues indicacions, s’estan adoptant totes les mesures de seguretat exigides per les autoritats sanitàries per a l’atenció a la col·legiació i a la ciutadania.
El servei als col·legiats i col·legiades, així com als justiciables, no s’ha vist interromput en cap moment durant aquests més de dos mesos des de la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març i ha es prestat de manera telemàtica, telefònica i a través del correu electrònic. Així, donat el previst desenvolupament favorable de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Col·legi procedirà a restablir els diferents serveis de manera presencial dijous que ve 4 de juny, d’acord a la desescalada proposta en el nostre territori.
Sol·licitud assistència jurídica gratuïta
El ICALI ha facilitat la tramitació de sol·licitud d’assistència jurídica gratuïta durant aquest període de distància social. A través de pàgina web del ICALI (www.icali.es), en l’apartat de “Ciutadans”, s’accedeix al formulari i instruccions per a la petició d’advocat o advocada del torn d’ofici. Posteriorment s’ha de remetre la documentació per correu postal o bé a través del lliurament en una bústia instal·lada en les diferents delegacions del Col·legi.
Biblioteca virtual
El servei de biblioteca del ICALI ha incrementat els seus recursos editorials durant la crisi sanitària i per a això s’ha creat una web concreta amb tot el material normatiu perceptible d’interés per a la col·legiació. A més, com sempre, es pot sol·licitar jurisprudència a través del formulari web, o bé contactant amb la biblioteca a través del correu electrònic.
Cita prèvia
L’assistència presencial tant a la biblioteca del carrer Gravina com a la sala informàtica-mediateca, secretaria i informàtica a partir del dia 4 de juny es podrà sol·licitar a través de cita prèvia, atés que s’han hagut d’efectuar les modificacions precises per a complir amb les mesures de distanciament social exigida per les autoritats sanitàries.
Formació
La formació a la col·legiació tampoc s’ha vist paralitzada i al llarg d’aquestes setmanes s’han oferit més d’una desena de cursos de manera online, tant gravats com en videostreaming amb 10.000 visualitzacions.