ICALI col·labora amb set associacions que donen servei i ajuda a diferents col·lectius de la província d’Alacant

El Col·legi destina les aportacions socials d’enguany a entitats que acompanyen i assisteixen a persones malaltes, amb discapacitat intel·lectual o famílies que travessen dificultats derivades de la crisi del Covid-19.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) ha entregat aquest divendres les ajudes socials corresponents a l’exercici 2020 a un total de sis associacions sense ànim de lucre que atenen les necessitats de diferents col·lectius a la província d’Alacant. La crisi del Covid-19 ha obligat el Col·legi a concentrar aquest acte en una única convocatòria mentre que, tradicionalment, se solen dividir les ajudes en dos esdeveniments, un per cada semestre de l’any.
Les diferents entitats, totes elles amb àmbit d’actuació a la província d’Alacant, donen assistència i acompanyen a persones malaltes de càncer o patologies cardíaques, persones amb discapacitat intel·lectual o famílies que travessen dificultats a conseqüència de la crisi generada pel Covid-19.
L’acte ha sigut presidit pel degà del ICALI, Fernando Candela, i han sigut presents els membres de Junta de Govern: Miguel Ángel Martínez, Esperanza Tur, Encarnación Martínez-Tortillol, Catalina Alcázar i Alberto Díez.
A continuació, es ressenya breument l’acció social d’aquestes associacions.
APADIS Villena. Desenvolupa la seua activitat en diferents centres especialitzats, segons edat i condicions de la persona, donant cobertura durant totes les etapes de la vida del col·lectiu de persones amb discapacitat.
Associació Alacant Gastronòmica Solidària. La crisi generada pel Covid-19 va redefinir els objectius d’aquesta agrupació, formada per voluntaris del sector de l’hostaleria, que va passar a convertir-se en un projecte amb el qual es pretén atendre les necessitats de menjar de persones de tota la província d’Alacant. Han entregat més de 3.000 menús diaris en 29 municipis des que es va decretar l’estat d’alarma fins el mes d’agost passat.
Associació Promoció Cultura Inclusiva. Entre les seues activitats destaquen els tallers comunitaris de prevenció de l’estigmatització de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental, que es realitzen en grups intergeneracionals, i altres com la ja tradicional “foguera inclusiva”.
Associació Grup Abril. Es tracta d’una organització d’ajuda social, cooperació internacional i desenvolupament humà sostenible, situat en el municipi d’Elda. En els últims mesos la seua activitat s’ha dirigit a donar assistència a famílies afectades per la crisi sanitària del Covid-19 així com oferir ajuda a través de material escolar i medicaments a un col·legi d’Etiòpia.
Amunt Contra el Càncer. Entitat d’àmbit comarcal de la Marina Alta que té com a objectiu ajudar a persones que pateixen càncer duent a terme diferents serveis i actuacions que busquen millorar la qualitat de vida dels pacients i les seues famílies.
Associació Provincial Cardiopaties Familiars. Aquesta agrupació s’ocupa d’informar i sensibilitzar a la població sobre les cardiopaties familiars, així com a promoure l’ús i la instal·lació de desfibril·ladors, fomentar l’estudi d’aquestes patologies, i acompanyar a pacients i famílies afectades per aquestes.