ICALI destina a cinc associacions el 0,7% del pressupost col·legial del primer semestre

La primera assignació de l’any correspon a l’Associació Provincial d’Alacant de Dones amb Càncer de Mama; l’Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana; Associació Rema Vida, Associació per a la promoció de l’Art de la Guitarra Espanyola i Càritas Diocesana.

L’Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant (ICALI) ha entregat aquest matí les ajudes corresponents al 0,7% del pressupost de la institució a cinc associacions i organitzacions sense ànim de lucre que realitzen la seua activitat a la província d’Alacant.

L’acte de lliurament de les ajudes ha sigut presidit pel degà, Fernando Candela, en centre Loyola i han participat a més els responsables de la Comissió d’Assistència Social del Col·legi Encarnación Martínez-Tortillol; Miguel Ángel Martínez, Catalina Alcázar i Marta Villén.

Amb aquesta xicoteta ajuda econòmica el Col·legi vol col·laborar en els projectes que porten avant aquestes associacions, però, especialment, reconéixer l’inestimable treball que realitzen.

Aquest primer semestre el ICALI ha col·laborat amb les següents organitzacions:

Associació Provincial d’Alacant de Dones amb Càncer de Mama (APAMM). L’ajuda anirà destinada al programa d’atenció psicosocial a dones amb Càncer de Mama durant aquest 2019, a través del qual s’ofereix acompanyament psicològic individual i grupal durant el procés d’afrontar la malaltia i el seu tractament o mastectomia. També es dóna assistència a l’entorn familiar en cas que el necessiten.

Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana. L’organització duu a terme sis programes d’intervenció directa amb les famílies: suport psicològic, social i econòmic; convivència; cooperació social i voluntariat; prevenció i inserció social; foment de la investigació clínica, psicològica i social; informació, difusió i promoció de les activitats de l’associació. Compta amb seu a Alacant i més de 4.600 associats en tota la Comunitat.

Associació Rema Vida. La subvenció es destina a donar suport a les activitats de l’organització enfocades a “remar, generar consciència sobre la importància de la prevenció, tractament i rehabilitació de dones diagnosticades de Càncer de Mama”.
Associació per a la promoció de l’Art de la Guitarra Espanyola. L’aportació del Col·legi servirà per a impulsar el projecte “Guitarres a l’Escola”, que té com a objectiu posar en valor tant la guitarra clàssica com una via per a augmentar l’autoestima, el rendiment escolar de l’alumnat adolescent alacantí amb dificultats i risc d’exclusió social durant el curs 2019/2020.

Càritas Diocesana Oriola-Alacant. En concret, l’ajuda del ICALI s’assignarà al projecte Veritas, que consisteix en l’acolliment i acompanyament a persones en situació d’exclusió amb necessitats específiques en l’àmbit de la salut i especial atenció a persones diagnosticades amb VIH-SIDA.