ICALI i Diversitat col·laboren en la lluita contra els delictes d’odi en defensa de les persones LGTBI

Ambdós institucions firmen un conveni amb l’objectiu de treballar conjuntament per a eradicar la discriminació derivada de l’orientació sexual i la identitat de gènere.

L’Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant (ICALI) i l’Associació Diversitat LGTBI Alacant han firmat este matí un conveni de col·laboració amb l’objectiu de lluitar contra la discriminació produïda per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

El degà de l’ICALI, Fernando Candela, i el secretari general de Diversitat, Toño Abad, han subscrit el document en la seu institucional del Col·legi i en el mateix que s’establix la cooperació en programes de formació del personal d’ambdós entitats, així com col·laboració en l’eradicació de la violència i lluita contra els delictes d’odi, especialment allò amb component homòfob i transfòbic contra persones LGTBI, el seu entorn familiar, escolar, laboral o social.

El conveni també determina la promoció de canvis normatius en tots els àmbits per a la protecció de la població vulnerable enfront de delictes d’odi relacionats amb la “LGTBfobia”.

A més, amb la firma d’este document, l’ICALI adquirix “la consideració de membre de ple dret de la Taula de Delictes d’Odi de l’Observatori Valencià contra els Delictes d’Odi per motius d’orientació sexual i identitat de gènere que coordina Diversitat”. Este Observatori va ser creat el passat mes de març i està integrat a més per la Universitat d’Alacant (UA) .

“Els Col·legis d’Advocats hem de ser la veu i col·laborar per a eradicar definitivament els delictes d’odi per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere”, ha afirmat el degà de l’ICALI.

Per la seua banda, el secretari general de Diversitat ha valorat molt positivament l’acord com a principi de col·laboració entre el Col·legi i Diversitat, i ha assegurat que la firma del conveni suposa un abans i un després en la lluita contra els delictes d’odi, així com en la defensa i prestació de servicis especialitzats a la població LGTBI.