Octubre continua amb el Cicle d’Especialització del Torn d’Ofici que imparteix el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats en col·laboració amb els diferents col·legis de l’advocacia de València. Així, en el pròxim curs d’aquest cicle, que començarà el pròxim 17 d’octubre, es realitzarà una detallada anàlisi dels delictes d’odi i discriminació, abordant les seues origenes, suposats, motivacions, proves, denúncies segures i la seua reparació.
El curs serà organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV) en col·laboració amb la Fundació CEPAIM i el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats. Així, la formació s’impartirà tant de manera presencial en l’ICAV com per streaming, en horari de 16.00 a 20.00 hores els quatre dies que comprendran el curs.
La primera sessió del curs serà inaugurada per Trinidad Piquer, diputada 11a de la Junta de govern de l’ICAV; Viviana Dipp i Marta de Ancos, de l’Àrea d’Igualtat i no discriminació i interseccionalitat de la Fundació Cepaim; Marta Senent Capuz, coordinadora de València de la Fundació Cepaim y Marta Alcántara, advocada de l’ICAV.
Posteriorment, al llarg de les quatre jornades que conformaren aquest curs (17, 19, 24 i 26 d’octubre) diversos experts i expertes en la matèria, exploraran conceptes clau com el racisme estructural i la interseccionalitat, la discriminació basada en pertinences ètniques i el marc normatiu internacional i nacional dels delictes d’odi i discriminació, entre molts altres.
Per això, aquesta formació resulta ser essencial per a tots aquells advocats i advocades de la Comunitat Valenciana comprenguen a fons com opera la discriminació i els delictes d’odi en la nostra societat, i com abordar-los legalment. Se’ls proporcionaran les eines necessàries per a comprendre, identificar i abordar legalment situacions de discriminació, promovent la justícia i la igualtat
L’acció formativa s’emmarca en els cursos gratuïts d’accés i formació contínua per al torn d’ofici i l’assistència jurídica gratuïta, subvencionats per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. Però, volem recordar que l’accés a aquestes formacions es troba obert a qualsevol advocat/a de la Comunitat Valenciana, adscrit o no en l’actualitat al Torn d’Ofici.
Es recorda, a més, que el CVCA expedirà un diploma d’assistència als qui hagen assistit almenys al 80% de les hores impartides. Posteriorment, els vídeos seran pujats a la web del Consell, podent ser visionats per qualsevol lletrat, inscrit o no prèviament en el curs.
La inscripció en línia (limitada a 1000 assistents acceptats per ordre d’inscripció) estarà oberta fins a dues hores abans del començament del curs, i la inscripció presencial serà fins al 17 d’octubre a les 08.00 hores. Pots accedir a ella ací:
Si vols consultar el programa complet del curs pots fer-lo en aquest enllaç: