El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i la Fundació per la Justícia convoquen el Premi Drets Humans 2019

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) i la Fundació per la Justícia (FxJ) han aconseguit un acord per a convocar conjuntament el Premi Drets Humans 2019 del CVCA i FxJ. Un guardó amb el qual totes dues entitats, compromeses amb la defensa i promoció dels drets fonamentals, pretenen reconèixer una trajectòria de defensa dels Drets Humans i defensa de la Justícia com a valor, aspiració o compromís.

Després de la signatura del conveni entre totes dues institucions, celebrada ahir en la seu del CVCA, avui s’obre el termini de presentació de candidatures, el qual finalitzarà el pròxim 30 de setembre, a les 23.59:59 h. El guanyador del Premi Drets Humans 2019 del CVCA i FxJ rebrà una imatge i un diploma acreditatius, així com una dotació econòmica per un import total de 12.500 euros. El lliurament del reconeixement tindrà lloc durant el mes vinent de novembre.

El president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Antonio Esteban, qui va rebre ahir a José María Tomas i Tío, president de la FxJ, per a fer efectiu l’acord, va afirmar “que la promoció i defensa dels drets humans i dels valors associats a aquests, constitueix un compromís irrenunciable de l’Advocacia valenciana, d’aquí la pertinència del premi convocat i la seva oportunitat en el moment actual, que els drets humans es veuen compromesos en moltes parts del món, i en particular a Europa i el Mediterrani, de manera incompatible amb una societat democràtica i de dret”.

El Premi de Drets Humans del CVCA i FxJ dóna continuïtat al Premi Fundació per la Justícia, que va ser concedit per primera vegada en 1995 a Adolfo Suárez, i el qual es va atorgar en XV edicions successives a persones i entitats com el Tribunal de les Aigües de la Vega de València; l’Associació de Víctimes del Terrorisme; l’Associació Pro-Cerca de Nens i Nenes Desapareguts (El Salvador); el professor Muhammad Yunus (Bangladesh); Sra. Bogaletch Gebre (Etiòpia); el Pare Vicente Berenguer (Moçambic); el doctor Pedro Cavadas (València); Missioneres de la Caritat (l’Índia); el Servei Jesuïta a Refugiats (Roma); Fundació MAIDES (València); Richard Frechette, director dels nostres Petits Germans a Haití; l’advocat penalista Julián Carlos Ríos Martín; l’emprenedor social Omar Islam Ali, per la seva intensa labor en defensa dels drets de la població de l’illa de Lamu, a Kenya, i, en la seva última edició, a Maite Tirar-te i José Palazón, fundadors de l’Associació Pro Drets de la Infància (PRODEIN).

CONSULTAR LES BASES DE LA CONVOCATÒRIA

http://www.cvca.es/wp-content/uploads/2019/09/doc1-190725-propuesta-de-bases-premio-ddhh-del-cvca-y-fxj.pdf

Consell Valencià de Col·legis d’Advocats

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats és la corporació de dret públic, formada pels vuit col·legis d’advocats de la Comunitat Valenciana: Alacant, Alcoi, Alzira, Castelló, Elx, Oriola, Sueca i València la labor del qual és treballar en pro de l’advocacia, tractant de fomentar les bones relacions entre els col·legis de la nostra Comunitat i de gestionar les relacions entre els col·legis i l’Administració de Justícia, la Conselleria, la Generalitat Valenciana, o qualsevol altra institució que ho requereixi. Així mateix, el CVCA vela per que els advocats compleixin amb les normes deontològiques i l’ètica, ja que per a la institució el més important és preservar els drets dels ciutadans i ciutadanes. Compromès amb la defensa dels Drets Humans en tots els seus vessants, el CVCA ha volgut unir-se a aquesta iniciativa que pretén reconèixer aquelles trajectòries més destacades en l’àmbit de la justícia.

Fundació per la Justícia

La Fundació per la Justícia (FxJ) és una organització sense ànim de lucre, independent i aconfessional, que treballa per la promoció i defensa dels Drets Humans tant a Espanya com als països més desfavorits d’Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina, des de 1994.

L’abast de la nostra missió és possible a través de totes aquelles accions en les quals denunciem la injustícia i/o construïm oportunitats de justícia. Per això els nostres objectius són:

La denúncia de la injustícia i de la vulneració i violació dels drets humans
La formació i sensibilització de la societat en matèria de drets humans i justícia
La creació d’oportunitats per als col·lectius més vulnerables o en risc d’exclusió
La construcció d’instruments i mitjans que facin possible una societat més justa

Alguns dels projectes que han desenvolupat o que estem duent a terme en l’actualitat són: Escola Matinal de Natzaret, Humans Fest, Pacte Estatal contra la corrupció i per la regeneració cívica, Govern Obert, Guia de Recursos per a Refugiats, Benvinguts, Agrosolidaris, Premi FxJ, Tribunal Internacional de Justícia Restaurativa a El Salvador, acompanyament en el procés de pau de Colòmbia, entre altres.