Actes de ICA Sueca en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

En ocasió de la celebració diumenge que ve 25 de novembre del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, el Col·legi d’Advocats de Sueca té previst instal·lar este divendres 23, a partir de les 11.00h. una taula informativa i reivindicativa contra la violència i per la igualtat en la porta de la seu dels Jutjats de Sueca.

Este mateix dia, a les 13.30 hores, el grup “TREBALLANT PER LA IGUALTAT”, al què recentment ens hem incorporat, durà a terme una concentració i lectura d’un manifest en les mateixes portes dels Jutjats. Este grup va nàixer al novembre de 2016, impulsat pel titular del Jutjat de Primera 4 i de Violència contra la Dona en Sueca, el magistrat José Luis Mendoza Gastearena i a ell es van sumar els catorze Ajuntaments que conformen el partit judicial de Sueca -Albalat, Benicull, Benifairó, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà, Riola, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Simat i Sollana-, amb el compromís de coordinar les polítiques i actuacions contra la violència masclista, per a donar major eficàcia als mecanismes assistencials de les víctimes de maltractaments i aconseguir la total eliminació de la violència exercida contra les dones en l’entorn més pròxim i en la societat en general.

Per això, convidem a tot el món a acostar-se fins a les portes dels Jutjats per a ser informats de les actuacions que es duen a terme en matèria de violència contra la dona, manifestar el rebuig de la mateixa i assistir a la concentració prevista i lectura del manifest, perquè només unint esforços podrem lluitar de mode efectiu contra esta alifac, contra este greu problema en què no cal mantindre’s equidistant ni passiu, perquè ens afecta tots i requerix compromís i voluntat per a dur a terme un canvi cultural que permeta l’efectiva igualtat entre hòmens i dones, perquè sense eixa igualtat nostra societat no serà ni justa, ni lliure ni democràtica.

Com ha dit la Presidenta de l’Advocacia, Victòria Ortega, ni les dones, ni la societat estan disposades a esperar els més de cent anys que diu el Fòrum Econòmic Mundial que han de passar perquè la igualtat entre hòmens i dones siga real. Ni cent anys, ni deu. La igualtat l’exigim ja.

VOS ESPEREM! Desitgem que siga una concentració històrica, a la que vos sumeu els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels Ajuntaments del partit judicial, els representants del Col·legi, els representants dels forces i cossos de seguretat, funcionaris, magistrats, lletrats de l’administració de justícia, víctimas… Totes les veus són poques per a cridar NO A LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA.