Actes previstos per al 8 de març en ICA Sueca

Hui dia, després de 40 anys de la Constitució s’han aconseguit importants avanços en matèria de drets de la dona en españa. I encara que estiguem mes formades, siguem economicamente independents i propietàries dels nostres actes i del nostre cos, queda molt per fer encara i nombroses qüestions per resoldre per a proclamar una igualtat de gènere plena.

Encara que la societat haja avançat i jurídicament no hi haja cap diferència, el poder segueix concentrat en mans dels homes. És fàcil legislar, però molt complicat que aquestes lleis cristal·litzen de forma natural en la societat.

El jurídic és un entorn dominat, encara, per un model productiu i organitzatiu eminentment masculí. Un model dissenyat fa segles a la mesura dels qui tenien llavors l’exclusiva en l’accés a la abogacia i a la judicatura, i que ha evolucionat ben poc malgrat la incorporació massiva de dones al sector en les últimes dècades.

Per tot això, el COL·LEGI D’ADVOCATS DE SUECA, amb la resta d’operadors juridicos, aprofitant l’efemèride del dia 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, ha previst a les 13,00 hores del matí, una trobada i LECTURA DE MANIFEST a les portes de la seu dels jutjats per a defensar aqueixa igualtat, per a aconseguir que s’òbriga la porta a les dones als llocs de responsabilitat, perquè obtinguen la mateixa representacion i promocion professional que els homes, perquè hi haja una flexibilitat laboral, uns horaris racionals i una plena coresponsabilitat que permeten l’efectiva conciliació de la vida laboral i professional, per a acabar amb la desigualtat i precarietat laboral de les dones. Perquè permetre que es continue així és permetre una societat desigual i, per tant, injusta.

ACTE: 8 DE MARÇ DE 2019

SEU DELS JUTJATS

A les 13 HORES