Advocacia espanyola presenta en el Col·legi de l’Advocacia d’Alacant la primera plataforma de contractació digital i pagaments en línia

  • Els advocats i advocades poden ja tancar acords en línia i efectuar els pagaments dels acords amb immediatesa i plena garantia jurídica gràcies a l’ús de la tecnologia smart contracts
Els col·legiats i col·legiades de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) han tingut l’oportunitat de conéixer aquest passat divendres en una sessió en línia el funcionament i les oportunitats que ofereix la nova plataforma digital Pagoscertificados.com, desenvolupada pel Consell General de l’Advocacia Espanyola amb CTI Solucions i CaixaBank.
Aquesta innovadora eina, pionera en el món, permet als lletrats i lletrades aconseguir i tancar contractes en línia i efectuar els pagaments d’aquests contractes en menys de 72 hores, des de qualsevol dispositiu electrònic, amb plena garantia jurídica.
La presentació virtual ha comptat amb la intervenció de la directora del Departament Jurídic del Sistema de Pagaments Certificats, Reyes Rodríguez Zarza, i el responsable del Projecte, Eleazar González, els qui han estat acompanyats pel degà del ICALI, Fernando Candela.
El màxim responsable del ICALI ha destacat la utilitat i seguretat de la plataforma i com aquesta eina permet resoldre el problema del compte de consignacions dels jutjats, que solen prolongar-se fins a tres mesos, amb el pagament directe al company o companya en menys de 72 hores.
Durant la presentació, s’han donat a conéixer els avantatges i el funcionament de la plataforma. Entre els seus beneficis, segons ha explicat Reyes Rodríguez Zarza, “permet un estalvi de temps, tràmits i diners en les transaccions, donant resposta a una necessitat real dels despatxos dels professionals de l’advocacia: poder resoldre un acord de manera ràpida, senzilla, eficaç i segura, sense haver d’acudir al jutjat i com una alternativa més ràpida i econòmica al compte de consignacions judicials”.
Una revolució jurídica
Com a principal novetat i valor diferencial a altres plataformes de contractació digital, ha destacat “la possibilitat de vincular el contracte electrònic i el pagament telemàtic en una mateixa plataforma”. “Pagoscertificados.com és una eina que aporta confiança, immediatesa i seguretat a l’hora d’aconseguir i formalitzar acords judicials o extrajudicials de pagament en línia entre parts, a través d’un procediment automatitzat de transacció, que conclou, en cas de ratificació, amb la seua signatura digital i la certificació acreditativa d’aquest, facilitant la realització i cobrament de les quantitats establides en l’acord”, ha comentat.
“D’aquesta manera –ha afegit- permet condicionar els acords signats digitalment a l’efectiu pagament de les quantitats establides en el contracte. Això resol el problema de resolució de contractes per impagament ja que, si no hi ha pagament no hi ha acord, desapareixent l’acord sense deixar rastre, és el que es diu un acord fantasma”.
La plataforma compleix amb la normativa en matèria de protecció de dades, dret a l’honor, normativa vigent de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, així com amb els principis i valors deontològics que els són propis a cadascun dels operadors jurídics als quals va destinat el sistema. La solució compta amb totes les mesures per al maneig segur d’informació confidencial i prevenció de fraus.