Antonio Esteban rep la Creu Distingida de 2a classe de San Raimundo de Peñafort durant la Jura de nous lletrats de l’ICACS

L’exdegà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Castelló i expresident del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Antonio Esteban, va rebre el passat divendres la Creu Distingida de 2a classe de San Raimundo de Peñafort, de mans de la degana de l’ICAV, Auxiliadora Borja. La imposició d’este reconeixement, -que concedix el Ministeri de Justícia i premia els mèrits i contribució dels seus condecorats a l’Administració de Justícia -, va tindre lloc en el marc de la jura dels nous lletrats i celebració de l’homenatge als lletrats i lletrades de l’ICACS que complixen 50 anys en l’exercici de la seua professió.

La presidenta del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Ángela Coquillat, va ser l’encarregada de l’obertura de l’esdeveniment, destacant en el seu discurs la importància de la unificació de veus que permet el CVCA davant de les diferents administracions, “per aconseguir la millora en el dia a dia de l’exercici de cada un dels advocats i advocades amb l’objectiu de dignificar i millorar la nostra professió”.

Per la seua part, el degà de l’ICACS, Manuel Mata, encarregat de conduir la solemne cerimònia, va donar la benvinguda als nous col·legiats invitant-los a sentir l’afecte que els oferix el Col·legi. Així mateix va destacar que s’inicien en una professió molt especial, amb un marcat caràcter vocacional i que prompte comprendran que excedix en molt a un digne mode de guanyar-se la vida.

A l’acte de jura o promesa dels Lletrats de nova incorporació col·legial davant del Degà i Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi Advocats de Castelló, li va seguir l’homenatge als Col·legiats que han complit el seu cinquanta aniversari d’incorporació a este Col·legi d’Advocats.

Posteriorment, Auxiliadora Borja, va imposar la Creu a Antonio Esteban. La proposta de la imposició de la Creu a Antonio Estaven va partir fa un any des de l’ICAV, “per haver demostrat la seua voluntat de treballar en benefici dels ciutadans i de la professió, al llarg de la seua trajectòria professional i en els distints càrrecs de responsabilitat que ha ostentat en institucions representatives de l’Advocacia valenciana”, va assegurar la degana de l’ICAV. Després de ser aprovada esta petició tant per la junta de govern de l’ICAV com per la del CVCA, i posteriorment pel Ministeri de Justícia, divendres es va fer efectiva la imposició de la Crru Distingida de 2a classe de Sant Raimon de Peñafort.

A l’acte, celebrat en La Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Castelló van acudir el president de la Diputació de Castelló, José Martí, entre altres autoritats; membres de la junta de govern de l’ICACS i acompanyants dels jurants.