Arranca la Nova Oficina Judicial a València, Alacant, Castelló i Elx

La Generalitat Valenciana ha aprovat la posada en marxa de la Nova Oficina Judicial a València, Alacant, Castelló i Elx. L’entrada en funcionament dels Servicis Comuns Processals d’Assumptes Generals serà el pròxim dia 1 d’abril.

Des de l’1 de març, els altres 31 partits judicials de les tres províncies compten ja amb el nou model d’organització el desplegament del qual es culmina el pròxim 1 d’abril amb la implantació de la NOJ en els quatre principals -per grandària- partits judicials valencians, és a dir, València, Alacant, Castelló i Elx.

La Nova Oficina Judicial (NOJ) suposa un nou sistema de gestió basat en les tecnologies de la informació i la comunicació. L’objectiu no és un altre que optimitzar recursos i guanyar agilitat, transparència i eficàcia en la racionalització del treball. Este nou sistema d’organització dels mitjans personals, materials i tecnològics al servici de l’Administració de Justícia substituïx el model organitzatiu de jutjats i tribunals que ha estat vigent durant dècades.

descarga (5)

Amb este nou servici, es constituïx davall una mateixa direcció tots els elements organitzatius comuns en els 35 partits judicials. Així, doncs, el Servici Comú General serà l’encarregat de realitzar les labors de registre i repartiment, així com els actes de comunicació i auxili judicial, depòsit, arxiu i altres funcions accessòries de l’Administració de Justícia.

Este és el resultat de 18 mesos de treball en què la Conselleria de Justícia ha mantingut més de 30 reunions amb els representants dels funcionaris per a negociar tots els aspectes relacionats amb la mateixa. A més, s’han format a més de 50 funcionaris que, al seu torn, formaren a la resta de treballadors de l’Administració de Justícia (4.500 persones) en el nou model i les ferramentes organitzatives.