Día Internacional de la Justicia Penal

Hui 17 de juliol se celebra el Dia Internacional de la Justícia Penal que en enguany coincidix amb el XX Aniversari del Tractat de Roma pel qual es va crear La Cort Penal Internacional.

Amb l’objectiu de commemorar este dia tan important el Col·legi d’Advocats Penal Internacional ha fet públic un manifest escrit pel seu president Blas Jesús Imbroda Ortiz i que des de l’CVCA compartim amb tots vosaltres. Igualment vos ho podeu descarregar en PDF

MANIFEST DEL COL·LEGI D’ADVOCATS PENAL INTERNACIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA JUSTÍCIA PENAL

Es complix enguany el XX Aniversari del Tractat de Roma per la qual es va crear La Cort Penal Internacional, un pas extraordinari i excepcional en la història, més que del Dret, de la humanitat.

Alcem una vegada més la nostra veu, en la defensa de la Justícia Penal Internacional, en la defensa dels principis i dels valors en què es funda, i que acabe per sempre la impunitat davant dels més execrables crims internacionals, i que les víctimes mantinguen l’esperança que es faça justícia i siguen reparats en els danys patits. Això també implica la defensa dels Drets Humans i l’exigència que estos siguen respectats a tot arreu del món, i que el respecte a la vida, a la llibertat, a la igualtat i a la dignitat de les persones regisca la relació en totes les societats.

Recolzem a La Cort Penal Internacional en el seu treball diari per fer justícia en el món. Sol·licitem que tots els estats, sense excepció, siguen part de La Cort Penal Internacional.

Reivindiquem que tots els estats cooperen activament amb La Cort Penal Internacional. Instem al Consell de Seguretat de Nacions Unides, que es recolze l’enjudiciament dels crims internacionals en aquells llocs en què, per no ser estats parts de La Cort, pretenen emparar-se i protegir-se en la impunitat.

Demanem, finalment, que cessen els conflictes, les guerres i les violacions dels drets humans, i que regisca la pau i el respecte als drets humans, i als principis en què se sustenten els estats democràtics de dret.

Blas Jesús Imbroda Ortiz
Presidente del BPI-ICB-CAPI