Diego García pren possessió com a nou degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx

Diego García toma posesión como nuevo decano del Ilustre Colegio de Abogados de Elche

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx (ICAE) va acollir divendres passat un emotiu acte en el qual Diego García, el seu nou degà, va prendre possessió al costat de la renovada junta de govern del col·legi. Diego García pren així el relleu del seu predecessor Vicente Pascual Pascual, qui ara presideix el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats.

La junta de govern que va prendre possessió en aquest acte estarà formada pels diputats Rafael Ramos Maestre, María Teresa Sempere, Elicio José Gómez, Manuela Mogica, Joaquín Navarro, Iván Gómez, Almudena Amorós, Kilian Vives; la bibliotecària-comptadora, Gloria María Valentín; la tresorera, Francisca Bailèn; i la secretària, Nadia Almarcha.

El nou degà va prendre possessió pronunciant un discurs commovedor en el qual va recordar quan amb 15 anys va decidir dedicar-se a l’advocacia, en un moment històric amb les primeres eleccions democràtiques, la Constitució i l’entrada a la Unió Europea. Posteriorment, va reivindicar que un dels principals objectius seria “defensar la dignitat de l’advocat, que se li respecte com a professional i que en tot moment se senta emparat pel seu col·legi”.

Durant el seu discurs també va recordar el disputades que han estat aquestes eleccions, batent el rècord de participació, tota una mostra que “l’advocacia està molt interessada en la millora del col·legi”. Va destacar que “la unió i la suma de voluntats en qualsevol institució facilita poder aconseguir els objectius que ens proposem”, i en aquest sentit, va insistir en tot moment que assumia el càrrec amb humilitat, però amb responsabilitat.

D’altra banda, no va voler deixar passar aquesta ocasió per a pronunciar-se sobre la problemàtica dels dilatats terminis que manegen les institucions jurídiques, “una justícia lenta no és justícia”. Davant la presidenta del TSJ, Pilar de l’Oliva, va fer propostes de futur, com la reducció de “la càrrega econòmica que suporta el col·legiat i que tinga un retorn tangible amb serveis de qualitat”. Més formació i l’aprofitament de noves tecnologies, al costat de facilitar els inicis en l’exercici professional, van ser altres idees que el nou degà va dir en el seu discurs.

Així mateix, va afirmar estar “convençut que amb una advocacia forta i que botiga a l’excel·lència aconseguirem un millor funcionament de l’estat de dret, de l’administració de justícia i donarem un millor servei als ciutadans», després del que va concloure el seu discurs mentre el públic li dedicava un afectuós aplaudiment.

En l’abarrotada Sala d’actes del ICAE es va poder veure a nombroses personalitats destacades de l’àmbit jurídic entre les quals es trobava la presidenta del TSJ, Pilar de l’Oliva o la presidenta del Consell General de l’Advocacia, Victoria Ortega, entre molts altres, així com representants de la societat civil.

Durant aquest acte, també van jurar o van prometre 21 nous companys acompanyats dels seus respectius padrins, així com el lliurament de distincions a aquells advocats que complien 25 i 50 anys d’exercici professional.