El 80% dels juís amb jurat popular celebrats a València va concloure amb un veredicte de culpabilitat

El 80 per cent dels juís celebrats per mitjà del procediment del jurat en l’Audiència Provincial de València durant l’any 2017 va acabar amb un veredicte de culpabilitat. En els processos vistos en els 9 primers mesos de 2018 eixe percentatge s’eleva al 100 per cent.

En total, l’Audiència ha celebrat en estos dos anys (2017 i 2018 fins al mes de setembre) 28 juís per este procediment pel qual, entre altres, es jutgen delictes d’homicidi, assassinat, suborn, violació de domicili o malversació de cabals públics.

De les 20 vistes corresponents a l’any passat, en 16 d’elles els ciutadans llecs en Dret que integren el tribunal popular van declarar culpable a l’acusat mentres que en les quatre restants el juí va concloure amb veredicte de no culpabilitat.

En els primers nou mesos d’enguany l’Audiència Provincial de València ha celebrat 8 juís per este procediment i té 12 vistes pendents de celebrar. En tots els juís celebrats el jurat va trobar l’acusat culpable dels fets que se li imputaven.

Estes dades s’han fet públics pel president de l’Audiència Provincial de València, Fernando de Rosa, qui va presidir ahir dijous el sorteig biennal per a triar als 3.000 integrants de la bossa de candidats a jurat per als juís que se celebren en els dos pròxims anys en l’Audiència Provincial (2019-2020) .