El CGAE, en defensa de l’Advocacia i del Dret de Defensa

El Consell General de l’Advocacia espanyola ha donat un pas al front en la defensa pública de l’exercici de la professió dels advocats, així com del dret de Defensa. Davant d’algunes manifestacions publicades per alguns mitjans de comunicació que deixen confusions cap a l’exercici de la professió d’advocat, des del CGAE junt amb el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Col·legi d’Advocats de Girona, han expressat públicament el següent.

Que la Justícia és un dels valors superiors del nostre Ordenament Jurídic. De la mateixa manera, el pilar fonamental d’un Estat de Dret és el Dret de Defensa. En este sentit, l’Advocacia, des de la màxima independència, defén els interessos de tots els ciutadans.

En el seu comunicat també han volgut ressaltar que en un Estat Social i Democràtic de Dret, la professió d’abogado/a es configura com un dels seus pilars bàsics, atés que, a través de la mateixa, s’articula en gran manera el dret fonamental de defensa que consagra l’article 24 de la Constitució Espanyola.

Sense dret de defensa no hi ha justícia, han volgut remarcar, i sense justícia no pot haver Estat de Dret. Davant d’estes circumstàncies, en la independència de l’exercici de la seua professió, els advocats i les advocades, al defendre els drets i llibertats dels seus clients, prestem un important servici a la societat garantint l’exercici del dret de defensa i contribuint amb això a la justícia i a la pau social.

Finalment, des del Consell General de L’Advocacia, ha volgut concloure que l’Advocacia sempre vetlarà perquè els principis fonamentals de la professió: la independència, la llibertat, la dignitat i la integritat, siguen respectats.