El CMICAV acosta la mediació a la ciutadania amb una taula informativa a la Ciutat de la Justícia de València

Un any més, el Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (CMICAV) ha organitzat un acte a través de taules informatives, en ocasió de la celebració del Dia Europeu de la Mediació, que es commemora dilluns que ve 21 de gener. Durant tot el matí, els mediadors del CMICAV, així com membres de la Secció de Mediació del Col·legi han acostat la mediació a la ciutadania, exposant-los els seus avantatges com a mètode alternatiu per a la resolució de conflictes.

L’acte ha comptat amb la presència de la degana de l’ICAV, Auxiliadora Borja, la vicedegana, Ángela Coquillat, els diputats responsables de l’Àrea de Mediació de la Junta de Govern, Francisco Ferrer i Concepción Cortés, així com membres del CMICAV, encapçalats per la seua coordinadora, Ana Mir. Així mateix, també s’han acostat fins a les taules diferents personalitats de l’àmbit de la justícia per a mostrar el seu defensa en favor de la mediació i el seu suport a la labor dels mediadors, com el president de l’Audiència Provincial de València, Fernando de Rosa, el jutge degà de València, Pedro Viguer, i el magistrat i membre del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació, Juan Francisco Mejías.

MES DE 3.200 PERSONES HAN SIGUT ATESES EN 2018 PEL CENTRE DE MEDIACION DE L’ICAV

Durant l’últim exercici de 2018 s’han dut a terme pels mediadors del CMICAV un total de 3.265 sessions informatives de mediació. Així mateix, durant el mateix any s’han obert un total 1528 expedient de Mediació.

En matèria d’Intermediació hipotecària, en el CMICAV es van obrir l’any passat un total de 476 expedients, dels quals han finalitzat en acord en el 52% dels casos. A això cal afegir un total de 608 atencions que s’han realitzat en aquesta matèria, duent a terme un assessorament o atenció personalitzada a aquelles famílies que presenten problemes en el pagament del seu préstec hipotecari o en el pagament de la renda de lloguer.

Pel que fa a la mediació Civil-Mercantil-Veïnal-Comunitari, s’han obert en 2018 un total de 485 expedients. Dels expedients tancats amb mediació en aquestes matèries, s’ha arribat a un acord en un 64’7% dels casos. En l’àmbit Familiar, s’han tramitat un total de 560 expedients durant l’any 2018. De tots ells s’han tancat amb acords en un 67% dels casos.

El CMICAV atén la cidadanía i ofereix servei de mediació no solament en la pròpia seu del Centre, situada en Plaza de Tetuan núm. 19 de València, sinó també a la Ciutat de la Justícia de València i en diferents partits judicials com: Carlet, Catarroja, Gandia, Lliria, Massamagrell, Montcada, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Torrent, Xátiva, així com en els municipis d’Almussafes i Oliva. Tot això amb l’objectiu d’acostar al ciutadà la possibilitat de resoldre les seues controvèrsies a través d’un procés alternatiu de resolució de conflictes, els acords dels quals tenen caràcter vinculant per a les parts.

Seguint amb els actes relatius a la mediació se celebrarà una jornada, organitzada per l’ICAV juntament amb el Col·legi Notarial de València i la Cambra de Comerç, sobre la nova Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana, aprovada el passat 5 de desembre de 2018. La sessió formativa tindrà lloc el pròxim 13 de febrer en el Col·legi Notarial de València i comptarà amb la presència d’experts en aquesta matèria, els qui parlaran sobre les novetats del nou text normatiu.