El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats s’unix a la valoració positiva de l’Advocacia de l’acord perquè el Torn d’Ofici continue sense estar subjecte a l’IVA

 

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats es mostra satisfet de l’acord aconseguit entre el Ministeri de Justícia i el Consell General de l’Advocacia Espanyola pel que la Justícia Gratuïta seguirà sense estar subjecta a IVA.

 

scales-316888_960_720-300x257

A continuació ens fem eco del comunicat emés pel Consell General de l’Advocacia Espanyola:

“El Consell General de l’Advocacia Espanyola valora positivament l’acord aconseguit entre El Govern i l’Advocacia perquè el servici públic de Justícia Gratuïta seguisca sense estar subjecte a IVA. Fruit del diàleg institucional i de les reivindicacions de l’Advocacia, El Govern impulsarà una reforma urgent de l’actual Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta que ratificarà l’obligatorietat de la prestació pels Col·legis d’Advocats del servici públic de Justícia Gratuïta, el caràcter indemnitzatori dels barems dels advocats del Torn d’Ofici i la no subjecció d’este servici a l’IVA.

Una vegada que es presente la proposta de reforma en el Congrés dels Diputats, en els pròxims dies, la Direcció General de Tributs suspendrà immediatament l’aplicació de la consulta vinculant, amb efectes retroactius a l’1 de gener, a l’espera de l’aprovació del nou text legal.

El Consell General de l’Advocacia Espanyola agraïx al Ministeri de Justícia, en representació del Govern, l’obert diàleg mantingut des de finals de gener i la seua implicació per a la resolució d’este problema, que havia provocat la protesta unànime de tota l’Advocacia, fins al punt que s’estava estudiant la convocatòria d’una vaga en el Torn d’Ofici i diverses mobilitzacions en tota Espanya. Així mateix, l’Advocacia reconeix l’acord del Govern i el PSOE, així com les Proposicions No de Llei presentades en el Congrés dels Diputats per a salvaguardar el caràcter públic del servici de Justícia Gratuïta per este partit i per Ciutadans, Units Podemos-En Comú Podem-En Marea i Esquerra Republicana.

L’Advocacia Espanyola continuarà treballant, en el marc de la Comissió constituïda pel Ministeri de Justícia, perquè la Justícia Gratuïta siga considerada un dret dels ciutadans i no un bé de mercat, i per la dignitat i el reconeixement del treball que presten 43.000 advocats i advocades en qualsevol lloc d’Espanya 24 hores al dia, 365 dies a l’any.”