El Consell General de l’Advocacia amplia la seva estructura amb la creació de la Comissió d’Igualtat

El Ple del Consell General de l’Advocacia Espanyola -compost pels 83 de degans de Col·legis d’Advocats, els presidents dels Consells Autonòmics i els 12 consellers electius- ha aprovat en la seva sessió d’avui la creació d’una Comissió ordinària dins de la seva estructura per a incorporar la Igualtat a les seves altres branques de coneixement i práctica.la presidenta de l’Advocacia, Victoria Ortega, ha explicat que la creació d’aquesta Comissió d’Igualtat dins del Consell General de l’Advocacia obeeix al “procés lògic de rellevància que la igualtat ha anat assumint al llarg dels últims anys en els treballs i estratègia del Consell i que pren ara, amb la creació d’aquesta Comissió, un nou impuls”.

Al capdavant d’aquesta, com a presidenta, estarà Margarita Cerro González, degana del Col·legi d’Advocats de Talavera de la Reina (Toledo), que adquireix d’aquesta forma la condició de vicepresidenta del Consell, igual que la resta de presidents de Comissions de l’Advocacia. El vicepresident de la Comissió d’Igualtat serà Luis Albo Aguirre, degà del Col·legi d’Advocats d’Oviedo, mentre que Pilar López-Guerrer Vázquez, degana del Col·legi d’Orense, serà la secretària d’aquesta nova Comissió.

Les accions en favor de la igualtat van començar a prendre cos al començament de 2017 amb la creació d’un grup de treball per la igualtat. Un grup l’evolució del qual va permetre confeccionar un primer Pla d’Accions per la Igualtat de l’Advocacia.

Entre les activitats específiques dedicades per l’Advocacia Espanyola a la igualtat de gènere cal destacar el Congrés de Drets Humans de la Fundació Advocacia Espanyola i els Premis Drets Humans celebrats en 2017 sota el lema “Drets Humans=Drets en Igualtat”.