El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats critica la falta de suspensió de les citacions judicials a causa de les intenses pluges

La Comunitat Valenciana, i especialment les províncies d’Alacant i València, es troben en estat d’emergència per raó de la Gota Freda o Dana. Les autoritats van advertir d’això amb notòria antelació, i en el dia d’avui hem assistit a suspensió d’activitats escolars, universitàries, i recomanació d’evitar els desplaçaments per carretera.

Contradictòriament amb això les autoritats judicials de la Comunitat Valenciana han mantingut les citacions i assenyalaments per a judicis, declaracions i compareixences, desatenent els més elementals criteris de prudència.

El CVCA exigeix la suspensió de totes citacions i assenyalaments judicials amb ciutadans i professionals, en tot el territori valencià afectat per alerta vermella en el dia d’avui, 13 de setembre.

El manteniment d’aquestes activitats posa en risc als ciutadans i professionals involucrats, als quals s’obliga a incomplir els consells de seguretat donats per les autoritats competents i a transitar per unes carreteres i carrers insegurs, quan no col·lapsades o inundades.

El CVCA considera que la no suspensió de citacions i assenyalaments en el dia 12 de setembre ha estat un acte de greu imprudència per part de les autoritats judicials, exigeix la suspensió immediata per a l’endemà, i exigirà les responsabilitats al fet que hi hagués lloc a els qui sentint-se segurs en els seus despatxos judicials, han menyspreat el greu risc en el qual posaven a milers de ciutadans, i als seus advocats, quan des de la pròpia Conselleria d’Interior, que també és de Justícia, s’aconsellava no agafar el cotxe, ni desplaçar-se amb ell.