El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) es va reunir en la vesprada d’ahir amb la Conselleria de Justícia i la Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia. La trobada telemàtica va comptar amb la participació del president del CVCA, Agustín Ferrer, i els degans dels huit Col·legis de la Comunitat, els qui van abordar amb les autoritats els temes de màxim interés per a l’advocacia valenciana.
Una de les principals qüestions a tractar va ser la recent sol·licitud del Consell Valencià per a la inclusió de l’advocacia del Torn d’Ofici en el grup 6 de la “Estratègia de vacunació enfront de la COVID-19”. Un total de 3.958 lletrats que presten servei de guàrdies i 59 empleats del SOJ, que atenen els beneficiaris de la justícia gratuïta, per als qui el CVCA sol·licita la seua vacunació. Davant tal plantejament, la consellera, Gabriela Bravo, va mostrar ahir molt interés i va prometre defensar aquest dret dels lletrats.
D’altra banda, quant a la creació d’uns Serveis d’Orientació Jurídica (SOJs) de proximitat, i el pagament de les actuacions dels lletrats d’ofici que es veuen obligats legalment a defensar a persones a les quals se’ls denega el benefici de justícia gratuïta, Bravo va assenyalar que el mes de maig s’espera l’aprovació d’un Decret que abordarà aquestes dues qüestions en concret. Per al president de l’advocacia valenciana, Agustín Ferrer, els SOJ de proximitat “són necessaris per a acostar la justícia als ciutadans”. “Des dels col·legis apostem i donem suport a la justícia de proximitat de la Conselleria, també en serveis de mediació i assistència a víctimes de delicte”, assenyala Ferrer.
Finalment, respecte a la proposta plantejada pel CVCA per a modificar la Llei 6/1997, i que s’incloga l’obligació que tots els professionals compten amb una assegurança de responsabilitat civil, la consellera de Justícia va confirmar als representants del Consell que es procedirà al seu estudi.