El CVCA aprofita el XIII Congrés de l’Advocacia per a tornar a reivindicar el Corredor Mediterrani al costat dels Consells i Col·legis de l’Advocacia de l’Arc del Mediterrani

El president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Vicente Pascual, al costat dels huit degans dels col·legis de la Comunitat Valenciana, i els representants dels Consells i Col·legis de l’Advocacia de l’Arc del Mediterrani, han aprovat un manifest unitari per a demanar la “immediata execució” del Corredor Mediterrani i reclamant que el govern de l’Estat destine la dotació pressupostària necessària per a completar aquesta infraestructura “vertebradora dels territoris que travessa”.

L’advocacia de l’arc mediterrani va aprofitar el fòrum del XIII Congrés de l’Advocacia Espanyola que se celebra fins a aquest divendres en el centre de convencions de Port Aventura, a Salou, per a tornar a reivindicar aquesta infraestructura que «ha de permetre una mobilitat més sostenible i una millora de la competitivitat de les empreses de l’arc del Mediterrani i la seua àrea d’influència, fomentant la cooperació i les relacions jurídiques entre les persones i els territoris pels quals ha de transcórrer, des de La Jonquera fins a Algesires”, assegura el manifest.

Recordem que l’Advocacia valenciana és una de les precursores de la defensa d’aquesta infraestructura. Així doncs, ja va estar en l’organització de la I Conferència de Consells i Col·legis d’Advocats del Mediterrani, que va reunir els 32 Col·legis d’Advocats situats en l’arc mediterrani. També en les successives, com la IV Conferència de Consells i Col·legis del Mediterrani , celebrada a Benidorm.

En el manifest, l’Advocacia de l’arc mediterrani torna a qualificar aquesta infraestructura de “imprescindible” per a la vida econòmica i social. Per aquest motiu reclama als poders públics de l’Estat espanyol «la dotació pressupostària precisa i l’execució immediata i sense majors retards d’aquesta infraestructura vertebradora dels territoris que travessa».

El manifest ha sigut subscrit, a més de per el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i els col·legis de la Comunitat Valenciana, pels Consells i Col·legis de Catalunya, Balears, Múrcia, Andalusia, Ceuta i Melilla.

MANIFEST REIVINDICACIÓ ADVOCACIA CORREDOR MEDITERRANI 2023