El CVCA celebra el curs autonòmic ‘Infància i Adolescència. Tutela. Suposats de recuperació de la guarda i custòdia’ en l’ICAV

El CVCA celebra el curso autonómico ‘Infancia y Adolescencia. Tutela. Supuestos de recuperación de la guarda y custodia’ en el ICAV

“Aquesta professió requereix, com sabem, un estudi constant. L’objecte d’aquest curs és particularment molt important, però no està el necessàriament tractat: menors en desemparament que no tenen la sort de posseir la tutela, la guarda i l’afecte dels seus progenitors”. Amb aquestes paraules, la diputada 2ª de la Junta de Govern de l’ICAV, Raquel Marco, ha inaugurat el curs autonòmic ‘Infància i adolescència. Tutela. Suposats de recuperació de la guarda i custòdia’, en la sala d’actes del Col·legi.

Al llarg de la jornada ponents amb elevada experiència en la matèria com Manuel García, psicòleg i tècnic de la Generalitat Valenciana; Vicente Javier Martínez, advocat especialista en matèria de Protecció de Menors: Virginia Abad, fiscal de la Fiscalia de Menors de València i Ángel Herráiz, president de la Secció d’Infància i Adolescència de l’ICAV van compartir coneixement i experiència a través d’una taula redona.

Els experts s’han centrat en l’anàlisi dels supòsits de tutela de menors per part de la administració, aixina com la recuperació de la guarda i custòdia. Es van abordar des de diferents perspectives els supòsits de tutela, problemàtica i suposats de recuperació de la guarda i custòdia.

Després de les respectives compareixences s’han dedicat una sèrie de minuts per a preguntes. El curs es va poder seguir de manera presencial i per streaming.

Aquesta formació pertany al cicle de cursos gratuït d’accés i formació contínua per al torn d’ofici i l’assistència jurídica gratuïta que duu a terme el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i que subvenciona la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.