El CVCA es reuneix amb la Conselleria de Justícia i reclama l’adequació de les infraestructures judicials per al correcte desenvolupament de la labor professional

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA), representat pel seu president, Antonio Esteban, al costat de set dels huit degans que dirigeixen els col·legis d’advocats de la Comunitat, va mantindre una reunió en la vesprada d’ahir amb la Conselleria de Justícia, per a aprofundir en els assumptes que preocupen l’advocacia valenciana de cara a l’arrencada del nou curs judicial, entre ells, la correcta adequació de les seus judicials.

La trobada va tindre una durada de dues hores i va comptar amb la presència de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, la secretària autonòmica de Justícia, Mireia Llobera, la directora general de Justícia, Verónica López, així com el director general de Reformes Demorcráticas i Accés a la Justícia, José García Añón.

Bravo es va centrar inicialment a informar els representants dels col·legis d’advocats valencians sobre l’evolució i desenvolupament de les noves infraestructures judicials que s’estan remodelant. En aquest sentit, la consellera va relatar, una per una, l’estat de cadascuna de les seus judicials on ja han començat les obres de millora o que es troben pendents d’això.

Per la seua part els degans dels col·legis d’advocats de la Comunitat presents en la reunió: Jesús Salvador (Sueca), Ricardo de l’Encarnació (Alcoi), Agustín Ferrer (Alzira), Manuel Eugenio Mata (Castelló), Vicente Pascual (Elx), Manuel Almarcha i Auxiliadora Borja (València), van insistir en la necessitat que totes les instal·lacions judicials s’adeqüen a l’exercici de la labor dels advocats i advocades, així com per al correcte desenvolupament de la justícia.

Dins d’aquesta mateixa qüestió, durant la reunió, també es va abordar el tema de la reforma de la seu del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, situada en el Palau de Justícia, i que va començar a executar-se al començament d’aquest mes. Respecte a aquest assumpte, la consellera va afirmar que, una vegada que es finalitzen les obres en el Palau de Justícia “es mantindrà la seu del CVCA en aquesta ubicació i no desmereixerà a l’espai del qual disposa la institució en l’actualitat”.

Així mateix, durant la trobada, també es van tractar les qüestions relatives al futur decret de justícia gratuïta. En aquest sentit, el CVCA va posar l’accent en la importància que tots els treballs que realitze l’advocat a l’empara de la justícia gratuïta siguen retribuïts, qüestió davant la qual la consellera es va mostrar receptiva i va afirmar estar treballant en aqueixa direcció en la redacció del futur decret, per a garantir el dret de defensa a la ciutadania.