El CVCA signa un Conveni amb la Conselleria de Transparència per a fomentar el Dret civil valencià

L’Advocacia de la Comunitat Valenciana junt amb els col·legis de Registradors de la Propietat col·laboraran amb Transparència per a realitzar activitats de desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia així com divulgar el dret civil valencià i promocionar l’autogovern.

L’Advocacia de la Comunitat Valenciana representada pel Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, torna a reivindicar una vegada més, la capacitat normativa en matèria de dret civil per part de la Comunitat Valenciana. En este sentit, el CVCA s’adherix a les iniciatives que tinguen com a objectiu fomentar el dret civil valencià.

En esta línia, el CVCA acaba de signar un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, a què també s’han sumat els col·legis de Registradors de la Propietat; per a la realització d’activitats de desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia així com la difusió i divulgació del dret foral civil valencià i la promoció de l’autogovern durant 2017.

El president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, ha remarcat que “el principal objectiu és aconseguir que el nostre dret civil valencià siga reconegut”.

Per al Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, “este conveni té la finalitat de treballar en matèries tan fonamentals com ve sent el dret civil valencià a través del seu estudi, la seua difusió i defensa”. A més, el Conseller ha valorat la importància d’esta col·laboració “per a continuar fomentant este dret a través d’estes dos entitats professionals tan rellevants per a la societat valenciana”.

A través d’este conveni es preveu dur a terme activitats divulgatives en la matèria, de formació, difusió i promoció a través de jornades, xarrades, seminaris, exposicions i cursos a més de publicacions posteriors derivades d’estes actuacions.