El ICALI denúncia la lentitud i ineficàcia de les mesures per a la reactivació de la justícia

El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant afirma que els despatxos no poden continuar esperant després de més de 60 dies de paralització de l’activitat professional.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) ha exigit aquest dilluns davant la Comissió provincial de seguiment per al Covid-19 de la província d’Alacant que es reprenga de manera immediata l’activitat judicial.
El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant recorda que les despeses dels despatxos professionals inherents a l’activitat professional no s’han suspés. Si bé el Govern ha anunciat l’aixecament de terminis processals per al pròxim de 4 de juny, mancant la publicació del decret, l’activitat judicial es veurà suspesa altres dues setmanes més.
El ICALI ha recordat en la citada comissió que el pagament dels impostos, lloguers o hipoteques, els salaris dels empleats, les assegurances socials i les quotes de previsió social, es continuen generant mes a mes. No obstant això, de manera efectiva, davant la paralització de la Justícia, se’ns està impedint l’exercici de la nostra professió.
El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant reconeix el treball realitzat per tots els membres de la Comissió, així i tot trasllada la seua profunda preocupació i formal rebuig davant la passivitat que s’està produint per part de les autoritats competents tant a nivell autonòmic com estatal i l’escassa eficàcia demostrada per a poder reprendre de manera immediata l’activitat en els jutjats i tribunals.
“Portem ja més de 60 dies des que es va decretar l’estat d’alarma i davant la previsible reactivació processal, la impressió que tenim és que no s’ha fet absolutament res que de manera efectiva porte a la possibilitat no sols de posar en marxa l’activitat amb normalitat sinó de fer front a les necessitats sorgides arran de la paralització de la Justícia durant aquests més de dos mesos”, s’ha recollit en l’escrit.
Sense pla
El Col·legi qualifica d’inadmissible que, davant la previsible reactivació del funcionament i normalització dels jutjats, encara no tinguem un programa real i realitzable i que no se sàpia, si més no, què ocorrerà amb els judicis assenyalats per a les pròximes setmanes.
“Al nostre parer no podem esperar més. L’única cosa que exigim i que redunda no sols en benefici del nostre col·lectiu sinó dels justiciables i de l’economia d’aquest país és que de manera immediata es reactive la Justícia i que s’adopten totes les mesures necessàries perquè aqueixa reactivació siga segura, efectiva i realitzable”, s’ha traslladat a la Comissió.