El partit judicial de Sueca s’uneix per l’eliminació de la violència contra la dona

“Per un món lliure de violència masclista i compromesament abolicionista”. Baix esta proclama s’han concentrat este migdia a Sueca autoritats i representants municipals dels catorze pobles que conformen el Partit Judicial, juristes, advocats, treballadors de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes, i membres dels cossos de Policia Local i Guàrdia Civil. Els manifestants, integrants del grup Treballant per la Igualtat, han celebrat així el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, jornada que es commemora este diumenge dia 25.

Treballant per la Igualtat va nàixer el novembre de 2016, impulsat pel titular del Jutjat nº 4 i de Violència contra la Dona en Sueca, el magistrat José Luis Mendoza, i a ell s’han sumat els Ajuntaments que integren el partit judicial, -Albalat, Benicull, Benifairó, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà, Riola, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Simat i Sollana-. El Col·legi d’Advocats de Sueca també s’ha incorporat enguany a este col·lectiu.

Els concentrats a les portes dels jutjats de la capital de la Ribera Baixa han recordat que “la violència de gènere segueix sent una realitat que no podem permetre, tolerar ni amagar”. “Enfront de la igualtat legal existeix la desigualtat real”, han assegurat en el seu manifest. I han afegit que “els homes segueixen assassinant dones, maltractant-les, vexant-les, atemorint-les i negant-los una existència lliure, autònoma, plena i feliç com tot ésser humà mereix”. “No podem mirar cap a un altre costat”, han expressat.

En l’acte també han recordat altres víctimes de la violència de gènere, com ara xiquets, xiquetes i joves “que han sigut assassinats vilment per homes maltractadors i violents”. “El terrorisme masclista s’acarnissa sempre amb els més innocents i desprotegits”, han manifestat.

Per combatre aquest terrorisme, han destacat la necessitat de comptar amb lleis que garantisquen la igualtat, però també la importància de factors com la coeducació, el feminisme, la perspectiva de gènere en totes les institucions, el compromís cívic i igualitari de la ciutadania, el paper dels mitjans de comunicació, així com la condemna ferma contra els maltractadors. “Tot és necessari perquè juntes i junts sumem”, han afirmat.

En la celebració de l’acte, els membres del grup Treballant per la Igualtat han assegurat que “la dona és la classe social i econòmica més explotada de la humanitat”. En este sentit, han denunciat també l’explotació sexual a què són sotmeses moltes dones i que “segueix sent violència normalitzada en la nostra societat”.

Per això, han exigit de les institucions que “combaten les màfies que maltracten i exploten a les dones i deixen de mirar cap a un altre costat”. I han reclamat de la ciutadania “un compromís ètic per part de cadascuna de les persones que componen el teixit social”, han conclòs.

En la mateixa jornada, prèviament a la concentració, el Col·legi d’Advocats de Sueca ha instal·lat una taula informativa i reivindicativa contra la violència i per la igualtat davant de la seu dels Jutjats de Sueca. Els lletrats han volgut així informar els ciutadans de les actuacions que es porten a terme en matèria de violència contra la dona, i al mateix temps, manifestar el seu rebuig cap a “este greu problema que ens afecta a tots i contra el que només podrem lluitar de manera efectiva unint esforços”, ha assegurat Jesús Muñoz, degà del col·legi professional.