El president del CVCA assisteix a l’acte de presentació del Reglament de Mediació i visita el nou Centre de Mediació en la CJ de València

Aquest matí, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha presentat a la Ciutat de la Justícia de València el decret del Reglament de Mediació de la Comunitat Valenciana, que entrarà en vigor, segons ha comunicat la consellera, divendres que ve 23 d’abril. En representació del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) ha sigut present en l’acte, el seu president, Agustín Ferrer. Després de la presentació del Reglament, Ferrer, ha visitat al costat d’altres operadors jurídics, el nou Centre de Mediació situat en el vestíbul de la Ciutat de la Justícia de València, que també ha sigut inaugurat hui.
El decret de Reglament de Mediació de la Comunitat Valenciana entrarà en vigor, aquesta setmana després de diversos mesos de desenvolupament, en el qual el CVCA ha participat activament plantejant al·legacions i propostes de millora al text, considerades per l’Advocacia Valenciana. Entre les propostes de millora traslladades a la Conselleria, el CVCA va assenyalar la necessitat de creació d’un punt específic en el Reglament en el qual es contemple com a imprescindible que la designació de les persones o entitats mediadores en les mediacions intrajudicials -aquelles que es desenvolupen en seu judicial- siga únicament de professionals amb capacitat per a defensar o representar en dret a les parts en els jutjats i tribunals, és a dir, que siguen designats en aquest cas sol mediadors en els quals concórrega la condició d’advocat o de procurador.
Durant l´acte de hui, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat les novetats, del Decret, que, tal com ha afirmat, garanteix la gratuïtat del servei en totes les jurisdiccions, equiparant així la mediació a la justícia gratuïta, de manera que la ciutadania puga accedir en igualtat de condicions a qualsevol de les dues vies de resolució de conflictes: litigi o mediació. Així mateix, el decret també garanteix l’excel·lència i la qualitat dels serveis de mediació, a través de la regulació d’un segell de qualitat que acreditarà a entitats i professionals de la mediació.