Els Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana presents en la concentració de l’Advocacia Espanyola en solidaritat amb Afganistan

Les VIII Jornades de les Juntes de Govern organitzades pel Consell General de l’Advocacia Espanyola, s’han aprofitat per a dur a terme una concentració en què mostrar la solidaritat de l’Advocacia amb Afganistán davant de l’amenaça per als Drets Humans, especialment per a les dones, que suposa l’arribada al poder dels talibans. En l’acte ha estat present l’exfiscal general d’Afganistan, Zabihuláh Karimullah, evacuat amb la seua família a finals d’agost per militars espanyols.

Durant la concentració que ha portat per lema “Llibertad i dignitat per a l’Afganistán”, la presidenta del CGAE, Victoria Ortega, ha expressat la seua “profunda preocupació davant de la situació del poble afganés”. I per això ha demanat als governs occidentals que es garantisca la protecció dels afganesos que estiguen en perill i es facilite la seua eixida del país, que hi haja una resposta conjunta de condemna en el marc de l’ONU i la UE, i que no es reconega al règim talibà. En estes jornades, estan presents la presidenta del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Ángela Coquillat, junt amb els degans i degana de la Comunitat Valenciana i les seues juntes de govern, igual que les de la resta dels Col·legis de l’Advocacia i els consells autonòmics de tot Espanya.

Les VIII Jornades de Juntes de Govern dels Col·legis de l’Advocacia van donar començament el dimecres, 8 de setembre, amb més de 800 participants. Tres dies en què es debatrà sobre els reptes que enfronta actualment la professió. “Parlarem de present, però sobretot de futur”, va afirmar la presidenta del Consell General de l’Advocacia, Victoria Ortega, en l’acte d’inauguració, en el que va destacar la “funció de l’advocacia com a garant de la tutela judicial efectiva”; i “la posició central de la nostra professió en el funcionament del sistema de justicia”.

“També es debatrà com millorar els servicis que es presten als col·legiats i a la ciutadania. També s’analitzaran els canvis que ha introduït el nou Estatut General de l’Advocacia. Un dels més destacats és la regulació del secret professional que, com va destacar Ortega, “es troba en la base mateixa del dret de defensa i es configura com un dret de la ciutadania. És una garantia constitucional que una democràcia està obligada a salvaguardar sempre”.