Els Consells Generals de l’Advocacia i dels Procuradors demanen al Govern que aprove amb urgència les mesures per a reformar la Justícia

El Consell General de l’Advocacia Espanyola i el Consell General de Procuradors d’Espanya reclamen al Govern que aprove amb urgència les 103 mesures acordades per la Subcomissió de Justícia del Congrés dels Diputats per a col·locar d’una vegada a la Justícia entre les prioritats de l’Estat.

Dilluns passat, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va anunciar a través d’una nota de premsa que el “Govern assumix les 103 mesures acordades en la Subcomissió de Justícia del Congrés dels Diputats, les fa seues i treballarà per a impulsar-les amb els col·lectius profesionals”.

Tant l’Advocacia com la Procura -com actors imprescindibles en la tutela judicial efectiva de tots els ciutadans- consideren necessari que s’aborde de forma definitiva una reforma profunda i duradora com a verdadera solució dels problemes dels ciutadans i de la societat.

Les dos institucions mostren la seua plena disposició per a treballar conjuntament amb el Ministeri de Justícia i la resta de col·lectius professionals per a aconseguir que el procés de modernització de la Justícia siga una realitat en el menor termini possible. Al considerar que la Justícia eficient i de qualitat, amb el ciutadà com a centre, és una qüestió d’Estat, l’Advocacia recorda que al desembre de 2016 va enviar a tots els col·lectius que participen en l’Administració de Justícia el document “Elements per a una proposta de Pacte d’Estat pel Futur de la Justicia”, que es va aprovar en el Ple del Consell General de l’Advocacia Espanyola celebrat el 24 de novembre de 2016.

També la Procura va celebrar el passat dia 19 de març, un Fòrum Debat Procuradors en esta mateixa línia. En eixe sentit Advocacia i Procura reiteren la pràctica unanimitat de tots els operadors jurídics en el diagnòstic de la situació i criden a tots els partits a reprendre el diàleg per a aconseguir un Pacte d’Estat i no perdre una altra legislatura sense aconseguir-ho. Eixe diàleg, no obstant això, no ha de frenar l’aplicació o posada en marxa de totes aquelles mesures que hagen sigut consensuades i que gaudisquen d’un acord majoritari.