Els jutjats d’Oriola comptaran amb el nou gabinet d’atenció psicosocial la setmana que ve

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat que els jutjats d’Orihuela tindran a la seua disposició el nou gabinet d’atenció psicosocial.

Aquest servei comptarà amb un treballador social i un psicòleg que ajudaran a reduir els terminis d’entrega dels informes pericials de caràcter psicosocial de suport als jutjats de família. Aquesta iniciativa, a més, es du a terme per a agilitzar els processos judicials de caràcter contenciós en curs, en especial en els assumptes de família que impliquen menors d’edat i en els casos de violència de gènere.

Es tracta d’una demanda dels jutges de primera instància que ha sigut satisfeta perquè, segons ha explicat Gabriela Bravo, amb aquesta mesura “acostem i integrem nous serveis perquè aquesta assistència tècnica especialitzada puga contribuir també a la millor eficàcia de l’Administració de justícia”.

En aquest sentit, la consellera ha afegit que hi haurà un equip a Orihuela i un altre als jutjats de Torrevieja per a atendre les necessitats de tota la comarca del Baix Segura.

Aquest reforç en l’Administració de justícia d’Orihuela, a més, es veurà incrementat el pròxim 1 de febrer quan obrirà les seues portes la nova Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte. Aquestes instal·lacions ampliades comptaran amb un lletrat, un treballador social i un psicòleg per a oferir als habitants del partit judicial d’Orihuela que ho precisen l’atenció integral abans, durant i després del procés judicial, si han patit la comissió d’un fet delictiu.

La consellera ha assegurat que totes les víctimes “comptaran amb un equip multidisciplinari per a atendre els seus drets, perquè el que estava en joc eren els drets de les víctimes i crec que en aquest assumpte s’havia d’actuar amb molt de rigor”.

D’altra banda, Gabriela Bravo s’ha reunit amb l’alcalde d’Orihuela, Emilio Bascuñana, per a fer el seguiment del conveni que la Conselleria de Justícia va signar amb l’Ajuntament oriolà per a dur a terme una solució per a les necessitats dels jutjats de la ciutat.

L’edifici dels jutjats s’ha quedat xicotet i ja hi ha un òrgan judicial fora de la seu principal. Per aquest motiu, la Conselleria de Justícia i l’Ajuntament d’Orihuela crearan un equip de treball tècnic conjunt format per tècnics de les dues institucions “per a valorar les noves necessitats i adoptar una solució per a la millora del servei públic i que els funcionaris puguen treballar en condicions de dignitat i salubritat”.