Eva María Algar rep el Premi Anual del XII Concurs de Microrelats sobre Advocats

  • L’advocada i ex jutgessa ha aconseguit el guardó anual amb el seu relat “Maleïda sort”, entre més de 8.500
L’advocada i ex jutge substituta de Múrcia, Eva María Algar García, ha rebut aquest dijous el Premi Anual del XII Concurs de Microrelats sobre Advocats, organitzat pel Consell General de l’Advocacia Espanyola i la Mutualitat de l’Advocacia. El seu relat “Maleïda sort” va ser triat com el millor de l’edició, després d’haver aconseguit el premi a la millor història rebuda el mes d’abril, de la passada edició del concurs, coincidint amb el confinament per la pandèmia, i dotat amb 3.000 euros, entre més de 8.500 obres rebudes.
El Jurat del certamen va triar aquesta història per versar sobre l’eixida en llibertat de presos durant el confinament, així com per considerar que fila amb encert les cinc paraules obligatòries d’aqueix mes –confinament, màscara, coronavirus, vacuna i propagació-.
El Premi li ho va entregar la presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega Benito, i el president de la Mutualitat de l’Advocacia, Enrique Sanz Fernández-Lomana. Durant l’acte de lliurament, celebrat en la seu del Consell, l’autora va confessar que el seu relat està dedicat “a aqueix grup de damnificats dels quals ningú parla, als quals el tancament en pandèmia els va suposar un esforç psicològic, però també físic, per no veure als seus familiars ni tindre l’oportunitat de reincorporar-se al món laboral”. A més, l’advocada ha agraït a l’organització del concurs “per donar l’oportunitat de compartir històries, inquietuds i contar la complexa vida dels advocats”.
La presidenta de l’Advocacia, Victoria Ortega, ha ressaltat durant la seua intervenció “l’augment de les peces literàries rebudes, superant totes les edicions, ja que fins i tot en època de crisi, ens ha portat les condicions més propícies per a estimular la creativitat”. I ha destacat del relat guanyador “que va saber fondre l’angoixa del moment, l’experiència que la primavera de l’any passat va suposar per a milions de persones i al mateix temps arrancar-nos un somriure tendre”.
Per part seua, Enrique Sanz Fernández- Lomana, president de la Mutualitat, ha destacat “l’increment de participants als quals ha volgut reconéixer el seu talent” i ha puntualitzat que “l’advocacia és una professió versàtil que es reflecteix en els relats que rebem, alhora que contribueix a fer un món millor i la literatura és una eina propícia per a això”.
En l’acte van ser presents quasi tots els dels membres del Jurat, com Antonio Garrigues, president honorífic de Garrigues Advocats; Joaquín García-Romanillos, vocal de la Mutualitat de l’Advocacia; José María Pérez “Peridis”, humorista gràfic o Cristina Llop, sotssecretària de Comunicació i Màrqueting del Consell General de l’Advocacia Espanyola i part de les signatures convidades del llibre de la XII Edició, a més d’algunes de les signatures convidades que han col·laborat en el llibre recopilatori del concurs, com l’advocat Luis Zarraluqui, la magistrada María Auxiliadora Díaz, la fiscal Escarlata Gutiérrez, la periodista Cristina Ónega, la defensora de Drets Humans la periodista Helena Maleno.