Experts analitzen en ICALI les últimes resolucions judicials en matèria de responsabilitat civil

L’estudi pràctic i actual del Dret de Danys, des d’una perspectiva àmplia i a través de l’anàlisi de prestigiosos professionals. Aquest és l’objectiu del curs que han organitzat conjuntament el Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant (ICALI) i la Universitat d’Alacant (UA) dins del programa de cursos d’estiu “Rafael Altamira” i que es va inaugurar el passat 4 de juliol davant un centenar d’estudiants matriculats.

La presentació va ser presidida per la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro; el degà del ICALI, Fernando Candela; el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía i els coordinadors del curs, Miguel Ángel Martínez i Belén Rizo.

El màxim responsable del ICALI va impartir la primera de les ponències programades en aquest curs, que es va celebrar durant el dijous i el divendres i que s’ha convertit en una de les cites formatives més importants de l’any per als professionals del Dret, tal com va apuntar el degà. Candela va abordar la “Responsabilitat de l’advocat en l’exercici professional” en la qual, a través de diverses sentències, va subratllar en el deure i necessitat que els clients sempre siguen informats de cada fase del procediment per part dels lletrats i lletrades.

El programa ha abastat des de la indemnització de danys en matèria de propietat intel·lectual fins a la responsabilitat civil per atemptats a l’honor i altres qüestions de summa actualitat com la recent jurisprudència de la Sala 1a del Tribunal Suprem sobre aspectes processals del Dret de danys.

Entre els destacats ponents que han participat, es trobava tres magistrats del Tribunal Suprem: José Antonio Seijas, que va centrar la seua intervenció en els aspectes processals del Dret de danys en l’àmbit de la responsabilitat sanitària i de l’edificació”; Vicente Magro, qui va analitzar “La prova pericial en els processos civil i penal”; i Antonio del Moral que ha impartit la conferencia “Responsabilitat civil per atemptats a l’honor”.

El curs ha comptat, a més, la participació de Julio Banacloche i José María Asencio, vocals permanents de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia, i Pilar Iñiguez, coordinadora acadèmica del mòdul de patents i de transferència de tecnologia del Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA (Magister Lucentinvs), entre altres ponents.