Deixar arrere el temor de la tecnologia i eliminar el mite de veure en la transformació digital una amenaça per al treball que realitza l’Advocacia. Estes van ser dos de les premisses que van marcar el debat Diàlegs Advocacia este dimarts en el Col·legi d’Advocats d’Alacant (ICALI) . Una trobada moderat per la presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) , Victòria Ortega, i el degà de l’ICALI, Fernando Candela, i que va reunir diversos experts en innovació, gestió tecnològica, intel·ligència artificial i l’àmbit jurídic.
La trobada va comptar l’assistència de l’enginyer, emprenedor i fundador de Fixr, Andrés Torrubia; l’oncòloga i enginyera informàtica, Aurelia Bustos; el director de projectes de Recursos en la Xarxa, Óscar Segura; i el director d’IFR Group Llevant, José Manuel Castro.
La intel·ligència artificial està molt lluny de poder complir eixa aparent amenaça de reemplaçar perfils professionals com el d’un advocat o advocada. Esta va ser una de les primeres conclusions i punts de partida per a acabar amb eixe mite que la transformació digital restarà camp de negoci a col·lectius com el de l’Advocacia. Al contrari, els intervinents en el debat van subratllar la idea de veure en la tecnologia un aliat, una via per a automatitzar processos i poder conciliar millor la vida personal i professional.
El repte de la implantació de Lexnet, la bretxa tecnològica d’un ampli grup generacional de lletrats i lletrades, com aconseguir atraure l’interés dels que veuen en el món digital només obstacles o de quina manera incrementar el volum de negoci dels mitjans i xicotets despatxos a través de l’ús del màrqueting digital van ser altres de les temàtiques assenyalades en l’esdeveniment.
Per part de l’ICALI van estar presents en el debat: el vicedegà, Ignacio Gally, els membres de Junta de Govern, Alicia Padrells, Alberto Deu i Gràcia Carrión, el responsable de l’Escola de Pràctica Jurídica, Jose Soler, i la presidenta de la Secció de Noves Tecnologies del Col·legi, Noemí Mateos.