El Consell General de l’Advocacia Espanyola, amb la col·laboració dels creadors del LegalHackathon, organitza l’I Hackathon Advocacia, un concurs en el qual diversos equips multidisciplinaris, compostos per advocats, programadors, dissenyadors i tecnòlegs, competiran per a crear en un termini limitat –17 hores- la millor solució tecnològica a un problema/repte referent al sector legal que se’ls plantejarà en aqueix mateix marc.
La fase final del concurs se celebrarà entre les 18 hores del 10 de maig i les 11 hores del dissabte 11 de maig i permetrà als assistents al XII Congrés Nacional de l’Advocacia a Valladolid veure en temps real com es crea tecnologia útil per a resoldre problemes concrets i com aquesta pot ajudar-los a ser millors professionals. A les 18 hores del 10 de maig es donarà a conéixer el repte de l’I Hackathon Advocacia i els concursants disposaran de 17 hores, fins a les 11 hores de l’11 de maig, per a proposar la seua solució. Aquesta fase final del concurs es desenvoluparà en el recinte de la Fira de Valladolid i els participants treballaran a la vista dels assistents al XII Congrés Nacional de l’Advocacia.
El termini de presentació de candidatures comença el 22 de març i finalitza el 15 d’abril. Podran inscriure’s advocats, programadors (front-*end, back-*end i full stack) o dissenyadors, tant per equip (amb un màxim de cinc components, i amb la presència obligatòria d’almenys un advocat, advocada o estudiant de Dret –Grau o Màster- i no més de tres programadors) com de forma individual. En el cas dels qui opten per la modalitat individual, l’Organització els buscarà un equip. Les inscripcions podran realitzar-se en la web del XII Congrés Nacional de l’Advocacia. Els aspirants inscrits rebran una comunicació de l’Organització informant sobre l’acceptació o no de la seua candidatura.
Hi haurà tres premis: un primer de 3.000 euros/equipe; un segon de 1.500 euros/equipe; i un tercer de 1.000 euros/equipe. El jurat que decidirà els premis estarà integrat per experts de referència i amb una trajectòria contrastada, i avaluarà els projectes presentats sobre la base dels següents criteris:
* Grau de desenvolupament de l’aplicació.
* Orientació a l’advocat i al mercat.
* Novetat i originalitat de la solució al Repte.
* Estil i acabat del disseny, usabilitat de la web o app.
Aquest I Hackathon Advocacia és un esdeveniment estimulant per a l’emprenedoria en el sector legal i una manera de mesclar professionals i indústries que fins fa poc es donaven l’esquena, la indústria tecnològica i el sector legal.