ICALI ret homenatge als mediadors i mediadores del Servei de Mediació Intrajudicial Familiar

-Més de 140 professionals de la Mediació, col·legiats i col·legiades del ICALI, han estat inscrits en el servei des de 2010.

-El Col·legi organitza una setmana d’activitats en la qual s’instal·len taules informatives i se celebren jornades pràctiques en diferents delegacions.

Un procés en el qual les parts són protagonistes, prenen les seues pròpies decisions i arriben per si mateixes a acords. Una via de resolució de conflictes eficaç, àgil i econòmica. Aquestes són algunes dels avantatges de la mediació que s’han donat a conéixer en les diferents taules informatives que l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) ha instal·lat aquest dimarts en els jutjats d’Alacant, Dénia, Benidorm, Villena, Elda, Novelda i Sant Vicent del Raspeig, amb motiu del Dia Europeu de la Mediació. 

El Col·legi ha ampliat la commemoració d’aquesta efemèride i durant tota aquesta setmana se celebren en les diferents delegacions del ICALI taules redones entorn de la mediació i les últimes novetats que afecten aquesta matèria com per exemple la coordinació de criança o les reformes legislatives a nivell nacional i autonòmic.

En el marc d’aquestes activitats, la seu del ICALI a Alacant ha acollit aquest dimarts a la vesprada l’acte d’homenatge als més de 140 mediadors i mediadores que han desenvolupat la seua labor de manera gratuïta en el Servei de Mediació *Intrajudicial Familiar, que aquest 2020 compleix el seu desé aniversari.

L’acte ha sigut presidit pel degà del ICALI, Fernando Candela, i han participat a més el president de l’Audiència Provincial d’Alacant, Juan Carlos Cerón; el fiscal cap, Jorge Rabasa; el diputat 6é de Junta de Govern del ICALI i mediador, Miguel Ángel Martínez; la tresorera del ICALI i primera mediadora a dur a terme una derivació en el Servei de Mediació Intrajudicial Familiar, Catalina Alcázar; el diputat 7é i president de la Secció de Mediació de ICALI, Alberto Díez; i la presidenta de la Secció d’Advocats Especialistes en Dret de Família i mediadora, Julia Falcó.

El degà del ICALI ha recordat l’aposta que el Col·legi ha fet sempre per la mediació i que es materialitza en el compromís dels seus mediadors i mediadores en aquest servei durant deu anys.

ICALI continuarà les activitats de la Setmana de la Mediació aquesta vesprada en la delegació del Col·legi a Villena a través d’una jornada pràctica composta per dues taules redones: “Panorama legal de la mediació: Mediació a l’abast de tots els ciutadans, Justícia gratuïta i mediació” i “Mediació i Coordinació de criança, diferències essencials”. A continuació, els alumnes i alumnes del Curs de Mediació Familiar exposaran els seus treballs que culminen aquesta formació. Aquesta jornada es repetirà demà dijous 23 de gener en les delegacions de Dénia, Benidorm, Elda i Novelda.