ICALI torna a apostar per la mediació a través d’una nova edició del curs especialitzat en civil, mercantil i trànsit

  • El curs compta amb 150 hores i habilita per a obtindre el títol de mediador i accedir al Registre de Mediadors del Ministeri de Justícia.
  • El director general de Reformes Democràtiques de la Conselleria Justícia i el degà del ICALI inauguren la formació, que celebra la seua sisena convocatòria.
  • Julio Fuentes ofereix la primera sessió que aborda la dimensió jurídica de la mediació i analitza com aquesta via de resolució de conflictes ha renovat les professions jurídiques.
La crisi generada pel Covid-19 ha aprofundit el col·lapse que pateixen jutjats i tribunals. En aquest context, la mediació com una via de resolució de conflictes es converteix no sols en necessària sinó també imprescindible.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) porta més d’una dècada apostant pels diferents mètodes de resolució de conflictes, mostra d’això és la consolidació del Curs de Mediació Civil, Mercantil i Trànsit que dóna inici hui i que aconsegueix la seua sisena edició. Les places limitades, donat el caràcter pràctic del curs, estan esgotades.
El director general de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, José García Añón; i el degà del ICALI, Fernando Candela Martínez, han inaugurat aquesta formació. Añón ha avançat les mesures en les quals treballa la Conselleria de Justícia per a impulsar la justícia de proximitat en aquelles poblacions que no són capital dels partits judicials, mentre que el màxim responsable del ICALI ha manifestat el suport del Col·legi a totes les iniciatives dutes a terme en aquest sentit.
El curs compta amb la coordinació del diputat 6é de la Junta de Govern del ICALI i membre de la Subcomissió de Mètodes Alternatius de Resolució de Conflictes d’Advocacia Espanyola, Miguel Ángel Martínez Martínez; l’advocada, mediadora i membre de IMICALI, María Dolores Hernández Gutiérrez, la tresorera del ICALI i mediadora, Catalina Alcázar Soto; i els presidents de les Seccions de Mediació i Dret de Família, Alberto Díez Veza i Julia Falcó Santos.
«La mediació com a factor de renovació de les professions jurídiques i del sistema d’administració de Justícia» ha sigut la primera ponència del curs, a càrrec del tècnic de l’Administració General de l’Estat i impulsor de la Llei de Mediació, Julio Fuente Gómez. En aquesta primera sessió també ha abordat la dimensió de la mediació, el seu règim jurídic i les actuals fórmules d’implantació.
El Curs de Mediació Civil, Mercantil i Trànsit del ICALI compta amb 150 hores i és habilitant per a ser mediador i mediadora, així com per a la inscripció en el Registre de mediadors del Ministeri de Justícia. Enguany i a causa de les actuals restriccions sanitàries s’impartirà íntegrament en línia a través de la plataforma Teams.
Si bé s’abordaran qüestions teòriques de les especialitats en què es basa el curs, l’enfocament és eminentment pràctic i compta amb diferents sessions de roll playing de simulació de mediacions basades en casos reals.