Inaugurat el curs sobre la nova llei per al suport a les persones amb discapacitat

Inaugurado el curso sobre la nueva ley para el apoyo a las personas con discapacidad

El “Curs autonòmic sobre la nova Llei 8/2021, de 2 de juny, per la que es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seua capacitat jurídica” ha sigut inaugurat per la presidenta del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Ángela Coquillat, en el Col·legi d’Advocats de València.

Coquillat ha assegurat als quasi 1400 companys i companyes inscrits en el curs, que és ara, amb un recorregut de la llei de més d’un any, quan este curs serà molt útil “ i això és el que a nosaltres ens interessa per al desenvolupament del nostre treball en el dia a dia”.

Al llarg de tres jornades, ponents experts en Dret de la discapacitat i professionals provinents de la notaria o la magistratura tractaran els principis generals de la llei 8/2021, les reformes processals i substantives en el dret de família i menors, les disposicions transitòries de la llei 8/2021 i la revisió de les sentències d’incapacitació, els aspectes notarials, la guarda de fet com a mesura de suport informal, les mesures de suport judicial: curatela i defensa judicial i les modificacions processals, amb especial referència a la sol·licitud de mesures de suport i l’expedient de jurisdicció voluntària.

Esta formació pertany al cicle de cursos gratuït d’accés/formació contínua per al torn d’ofici i l’assistència jurídica gratuïta que du a terme el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats amb els col·legis de l’advocacia de la Comunitat i que subvenciona la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. La presidenta del CVCA ha agraït a la Conselleria la seua implicació per la qual “any darrere d’any dota una partida per a reciclar-nos gratuïtament. Açò unit a la formació que cada col·legi du a terme fa que amb orgull i molt alt podem dir que els advocats i advocades d’esta Comunitat Valenciana tenen un nivell d’excel·lència en la formació inicial, contínua i sobretot, en l’especializada”. A estos cursos es pot inscriure qualsevol advocat/da de la Comunitat Valenciana, adscrit o no en l’actualitat al Torn d’Ofici.

Durant la inauguració del curs, la presidenta ha estat acompanyada pel conseller i diputat de l’ICAV, Josep Julià Pascual i la també diputada de l’ICAV, Raquel Marco, organitzadors del curs junt amb la Secció de Dret de la Discapacitat i la Secció d’Infància i Adolescència de l’ICAV.