José Luis Piñar inaugura el cicle de conferències de la RAVJL 2018

La protecció de dades” ha sigut la conferència amb què s’ha inaugurat el Cicle de Conferències de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació 2018. José Lluïu Piñar, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat CEU Sant Pau i President de la Secció Tercera de Dret Públic, de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia, ha fet un repàs històric sobre l’evolució del dret que regula la protecció de dades.

Davant d’un aforament pràcticament complet en la sala d’actes de l’ICAV, Piñar, ha parlat sobre una de les normes que més pressions ha patit en la història de la legislació europea, amb el nombre d’esmenes més alt presentat en el Parlament europeu. Per a després oferir una idea de la importància d’este dret fonamental, abordant els principis que la configuren com el principi d’informació. També ha fet referència al seu futur que passa pel projecte de llei que està en el Senat i tot indica que s’aprovarà abans de fi d’any. El conferenciant ha acabat fent referència a la joventut d’esta norma, estem davant d’un dret nou, quasi adolescent, que sorgix en els anys 60 del segle passat, que ha d’adaptar-se a la innovació tecnològica, que ha d’enfrontar-se amb reptes que ni coneixem ni preveiem.

La conferència ha sigut presentada per l’acadèmic, Vicente Domínguez i a ella han assistit el president de la RAVJL i degà de l’ICAV, Rafael Bonmatí i diversos acadèmics de la RAVJL. També han estat presents el vicedegà, secretari i bibliotecari de la Junta de Govern de l’ICAV, a més de diversos diputats de la mateixa.

“Consulta el programa complet de ponències en l’enllace següent:

“Programa Cicle Conferències de la RAVJL 2018”