Justícia demana al Govern més jutjats de Penal davant el risc de prescripció del delictes

La Conselleria de Justícia, Gabriela Bravo ha alertat del risc de prescripció de delictes davant de la sobrecàrrega de casos que patixen determinats partits judicials de la Comunitat Valenciana. Donades estes circumstàncies, Bravo ha sol·licitat novament al Ministeri de Justícia la creació de més Jutjats Penals per a evitar esta prescripció.

La consellera de Justícia ha destacat que esta reivindicació és especialment necessària tant a Castelló com a Alacant on la càrrega de treball és tan gran que “s’estan assenyalant ara juís sobre causes de principis de 2015”, la qual cosa és “molt greu”.

Al gener d’enguany ja es va reclamar al Ministeri de Justícia la creació de 18 nous òrgans judicials, entre els que es troben el Penal número 5 de Castelló i el número 9 d’Alacant, així com el número 4 de Primera Instància i Instrucció de Nules. De moment, no hi ha hagut resposta.

Com a pegat a esta situació, la consellera Gabriela Bravo ha proposat a la presidenta del TSJ i al president de l’Audiència Provincial que sol·liciten al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la creació de jutjats bis com a solució provisional mentres es creen els òrgans judicials sol·licitats per la Generalitat des de fa quasi dos anys. D’altra banda, Gabriela Bravo també ha parlat dels jutjats per a demandes de les clàusules sòl.

La decisió de concentrar estos assumptes en un únic jutjat per província provocarà, segons Bravo, que es col·lapsen perquè “no podran assumir tanta càrrega de treball”. Des del passat 1 de juny s’han presentat 77 demandes hipotecàries a Castelló, 623 a València i 370 a Alacant.

Per a Gabriela Bravo, este sistema no ha sigut l’adequat i defén que la proposta de la Conselleria hauria funcionat millor. Justícia va proposar que es repartiren les demandes sobre clàusules sòl entre tots els jutjats de primera instància de les tres províncies valencianes, als que els dotaria de reforços. Així , l’entrada de demandes entre els diferents jutjats es repartiria millor i s’assegurava la seua absorció i una correcta distribució de la càrrega de treball.