Justícia presenta un pla integral per a millorar la seu dels jutjats de Benidorm

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública invertirà entre aquest any 2020 i el que ve més de 800.000 euros en el Palau de Justícia de Benidorm en tota una sèrie d’actuacions per a reparar deficiències i dotar-lo de millores per als seus professionals i usuaris.
Així ho ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la seua visita a aquesta seu judicial alacantina on s’ha reunit amb jutges, fiscals, funcionaris i representants dels operadors jurídics de la capital de la Marina Alta.
La consellera ha destacat que, en aquest moment, “estem duent a terme diverses actuacions en l’edifici per un import de 330.000 euros que estaran concloses cap al mes de juliol”. En aquest sentit, Bravo ha explicat que en la planta baixa es dividiran les dues sales de vistes en quatre per a agilitar el funcionament dels jutjats.
A més, en la primera planta es reordenarà l’espai per a situar la Unitat de Valoració Forense Integral i l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, així com rehabilitar el Gabinet Psicosocial. En la cinquena planta està habilitant un espai segur per a les víctimes i un accés alternatiu per als funcionaris en el Jutjat de Violència sobre la Dona mentre que s’estan substituint els sistemes d’il·luminació de tot l’edifici per a millorar les seues prestacions i que siguen més eficients des del punt de vista del consum i el respecte al medi ambient.
“A tot això -ha apuntat la consellera- sumarem un ambiciós projecte que tenim ara mateix en redacció per a la reparació i posada a punt en de l’edifici que contemplarà actuacions en la façana, la fusteria exterior, la coberta i en els soterranis i que costarà entorn al mig milió d’euros”.
D’altra banda, la consellera ha explicat que en coordinació amb el Consell General del Poder Judicial i la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia també es crearà un jutjat bis de reforç per a la jurisdicció social.