La Abogacía de la Comunitat Valenciana reivindica el valor del Turno de Oficio en el Día de la Justicia Gratuita con diversos actos y homenajes

Dimecres que ve 12 de juliol es commemora, com cada any, el Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. En aquest dia, el conjunt de l’advocacia del nostre país busca visibilitzar i posar en valor la importància de la Justícia Gratuïta en un Estat social i democràtic de dret, a més de reivindicar el paper de l’Advocacia del Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta.

D’aquesta manera, des del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats es considera fonamental dignificar el treball dels lletrats i lletrades dedicats a prestar aquest servei públic, especialment en moments de crisis del sistema de justícia com l’actual. Per aquest motiu, el CVCA continua lluitant perquè es reconega el paper fonamental que exerceixen els advocats i advocades del Torn d’Ofici.

Per a això, el consell s’ha unit a la campanya del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) que enguany porta per lema “Com més difícil siga la situació, més necessari és el nostre servei”. Així mateix, en ocasió d’aquest dia, el pròxim 12 de juliol els diferents col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana han organitzat una sèrie d’actes per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici.

Actes organitzats pels Col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana

Els Il·lustres Col·legis d’Advocats i de l’Advocacia d’Alcoi, Alacant, Alzira i Sueca s’han sumat a la campanya promoguda des del Consell General de l’Advocacia Espanyola a través de les xarxes socials i pàgina web, on s’ha difós la importància de defensar i divulgar la labor realitzada per més de 42.000 advocats d’ofici els 365 dies de l’any.

L’Il·lustre Col·legi Advocats Castellon (ICACS) llegirà un manifest a la Ciutat de la Justícia de Castelló el dimecres 12 a les 12 hores. A més, per a fomentar la companyonia entre els lletrats i lletrades que presten el servei de justícia gratuïta, *AJA Castelló ha organitzat una activitat de Paddle Surf per al divendres 14.

Sota la premissa que “objectiu del Col·legi és difondre la labor de l’Advocacia del Torn d’Ofici, reconeixent així el valuós treball que els nostres col·legiats realitzen en brindar serveis legals a aquelles persones que no poden costejar-los, garantint l’accés a la justícia per a tots”, l’El Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx (ICAE) commemorarà aquest dia homenatjant els companys col·legiats Antonio Martínez, María José Sansano, Encarnación López i Felipe Martínez, pels seus destacats serveis prestats en el Torn d’Ofici.

Es durà a terme divendres que ve 14 de juliol en la seu col·legial a les 13.00 hores. Durant l’acte, se’ls entregarà als companys esmentats els corresponents diplomes com a mostra del nostre reconeixement i agraïment pel seu compromís i dedicació en l’exercici del Torn d’Ofici.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Oriola, ha preparat una sèrie d’actes per al dia 12 de juliol a les 13 hores en la sala d’actes del Col·legi. En primer lloc, es durà a terme el Jurament de nous lletrats. Posteriorment, s’entregarà un diploma a deu lletrats del Torn d’Ofici, amb especial reconeixement a la seua labor desenvolupada, així com a la dedicació prestada, de manera exemplar, al servei de la Justícia Gratuïta. Finalment, es procedirà a la lectura d’un manifest pel Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici.

Així mateix, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV) el dimecres 12 de juliol homenatjarà els lletrats i lletrades que van complir 25 anys en el torn d’ofici durant l’any 2022, amb el lliurament d’un diploma de reconeixement. A més, es reconeixerà als advocats i advocades que van prestar servei de guàrdia l’any 2020, en reconeixement al seu treball durant la pandèmia COVID-19, pese al risc per a la vida que va suposar en el seu moment. D’altra banda, l’ICAV també ha preparat una taula redona durant la qual es debatran els temes d’actualitat més rellevants per a l’advocacia del Torn d’ofici.